4. ÜNİTE: Güvenli Hayat 2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 153-154-155-156. Sayfa MEB Yayınları
Kaza ve yaralanma gibi acil durumlarda kimlerden yardım istersiniz? Söyleyiniz.
Cevap: Kaza ve yararlanmalarda ambulansı, polisi ararız.
Görsellerde verilen acil durumları inceleyiniz.
Cevap:
Aşağıda verilen durumlarda hangi numaraları aramamız gerektiğini noktalı yerlere yazınız.
Cevap:
1. Bize akşam yemeğine gelen komşumuz aniden bayıldı. Annem ambulansı çağırmak için hemen 112’yi aradı.
2. Şiddetli yağan yağmur sonucu oluşan selde evimizi su bastı. Babam AFAD ekiplerinden yardım almak için hemen 112’yi aradı.
Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun ifadeleri yazınız.
Cevap:
112 Acil Çağrı Merkezi numarasını gereksiz yere meşgul etmenin sonuçları neler olabilir? Söyleyiniz.
Cevap: Birinin hayatının riske girmesine, hırsızların kaçmasına, bir kişinin ölümüne bile sebep olabiliriz.
Doğal afetler çeşitlidir. Deprem, sel, çığ gibi doğada gerçekleşen ve tedbir alınmadığında insana zarar verebilecek durumlardır. Doğal afetleri bilmek ve bu durumlarla karşılaşmadan önce ne yapılması gerektiğini bilmek gerekmektedir.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.