Anasayfa Kitap Cevapları
16 Şubat 2024, 2:37 - Aysel Alpay Yazdı

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 89-90-91-92. Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

2. Ünite Evimizde Hayat Değerlendirme Soruları Cevapları

2. ÜNİTE: Evimizde Hayat: 2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 89-90-91-92. Sayfa SDR Dikey Yayınları


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

A) Aşağıda verilen çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

1) Aşağıdakilerden hangisi, ikinci sınıf öğrencisi olan Ayça’nın yapabileceği işlerdendir?
Cevap: A

A) Ev işlerinde büyüklerine yardım etmesi
B) Bozulan çamaşır makinesini tamir etmesi
C) Kırılan camı takması


2) Başak, yeni taşındıkları mahallede kaybolmuştur. Başak, aşağıdakilerden hangisini bilirse evini kolayca bulur?
Cevap: B

A) Evinin rengini
B) Evinin adresini
C) Evinin kaç katlı olduğunu


3) Aşağıda verilenlerden hangisi, kişisel eşyalarımızı temiz ve düzenli kullanmak ile ilgilidir?
Cevap: C

A) Perdelerin asılmasına yardım etmek
B) Sofra hazırlanmasına yardım etmek
C) Temiz çamaşırlarımızı dolabımıza yerleştirmek

Sonraki Ödev:  2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 112-114-115. Cevapları MEB Yayınları

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 90-91 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

4) Aşağıdakilerden hangisi, ailede alınan kararlar için doğru bir ifade değildir?
Cevap: C

A) Kararlar ortak alınır.
B) Kararlar alınırken aile bireylerinin fikri sorulur.
C) Kararlar alınırken çocukların fikri sorulmaz


5) Mert, aşağıdakilerden hangisini yaptığında aile bütçesine katkı sağlamış olur?
Cevap: A

A) Suyu ihtiyacı kadar kullanır.
B) Hava aydınlıkken lambaları yakar.
C) Kitap okurken televizyonu açar.


B) Aşağıda verilen cümlelerden doğru bilgi içerenlerin yanındaki kutucuğa “D”, yanlış bilgi içerenlerin yanındaki kutucuğa “Y” yazınız.

[Y] Binamızın rengi, adres bilgilerindendir.
[D] Çantamız kullanılır durumda iken yeni çanta almak istektir.
[Y] Çalışma masamızı, odamızı ve oyuncaklarımızı toplamak evimizdeki sorumluluklarımızdandır.
[D] Giysilerimizi kirletmeden kullanmaya özen göstermeliyiz.
[D] Aile bireyleri ve akrabalar arasında yardımlaşma ve dayanışma olmalıdır.
[D] Ev işlerinde ailemize yardım etmeliyiz.


C) Aşağıdaki noktalı yerlere, kutularda verilen kelimelerden uygun olanı yazınız.

Sonraki Ödev:  2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 86-87-88. Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

1) Aile bütçesine katkıda bulunmak için __kaynakları__ tasarruflu kullanmalıyız.
2) Çalışma masamızı temiz ve __düzenli__ tutmalıyız.
3) Yapacağımız işleri __planlamak__ ve buna uymak başarımızı artırır.
4) Ailemizde hep birlikte __karar__ almalıyız.
5) Annemizin erkek kardeşine __dayı__ deriz.


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 92 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

1) Babamızın kız kardeşine ne deriz?
Cevap: HALA

2) Babamızın erkek kardeşine ne deriz?
Cevap: AMCA

3) Babamızın annesine ne deriz?
Cevap: BABAANNE

4) Annemizin erkek kardeşine ne deriz?
Cevap: DAYI

5) Annemizin kız kardeşine ne deriz?
Cevap: TEYZE

6) Annemizin annesine ne deriz?
Cevap: ANNEANNE

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap