Anasayfa
Ara Bul
19 Temmuz 2021, 19:32

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 162-163-164-165 Cevapları Koza Yayınları

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 162, 163, 164, 165 Koza Yayınları 4. Tema MİLLÎ KÜLTÜRÜMÜZ Tema Değerlendirme Çalışmaları

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 162 Cevapları Koza Yayınları

İlk yedi soruyu metne göre cevaplayınız.

1. Hoca neden dua ediyor?

Cevap: İki yüz akçe parası kaybolmuştur. Bulunması için dua ediyordur.

2. Zengin adam, Hoca’ya neden iki yüz akçe para veriyor?

Cevap: Zengin bir adamın gemisi fırtınaya tutulmuş eğer sağ salim döner ise Hoca’ya iki yüz akçe vereceğini söylemiş. Bunun üzerine de kurtulmuş ve vermiş.

3. Hoca parayı alınca ne diyor?

Cevap: ”Allah’ım bu ne dolambaçlı yol! Bu parayı ben nerede yitirdim. Sen bana nerede buldurdun! İşine gerçekten de akıl sır ermiyor.” diyor.


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 163 Cevapları Koza Yayınları

4. Metnin konusu nedir?

Cevap: Hoca’nın kaybettiği parasının başka bir yolla geri dönmesi.

5. Metni okurken hangi kelimelerin telaffuzunda zorlandınız?

Cevap: Dolambaçlı, akçe kelimelerini okurken zorlandım.

6. Kırmızı renkli kelimelerin eş anlamlılarını birer cümlede kullanarak yazınız.

Cevap:

  • Varlık bir aileden geldiğini söyledi
  • Yurdumu çok özledim
  • Zaman çok çabuk geçti.

7. Mavi renkli kelimelerin zıt anlamlılarını birer cümlede kullanarak yazınız.

Cevap:

  • Resimlerin hepsini kendi aldı
  • Bugün eve gelmiş
  • İlk önce sınava çalışmamız lazım.

8. Aşağıdaki şehir adlarını sözlük sırasına koyarak yazınız.

Ankara İstanbul Erzurum Bursa
Adana Şanlıurfa Tekirdağ Rize

Cevap: Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul, Rize, Şanlıurfa, Tekirdağ


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 164 Cevapları Koza Yayınları

9. Aşağıdaki cümlelerde yazım ve noktalama yanlışları yapılmıştır. Cümleleri doğru şekliyle yazınız.

Güzel bir eylül sabahında mustafa erkenden uyandı?

Cevap: Güzel bir eylül sabahında Mustafa erkenden uyandı?

Evliya Çelebinin adını hiç duymuşmuydunuz.

Cevap: Evliya Çelebinin adını hiç duymuş muydunuz?

Giderek oda heyecanlandı o yerleri görmek için içinde dayanılmaz bir istek duymaya başladı.

Cevap: O yerleri görmek için giderek o da heyecanlandı, içinde dayanılmaz bir istek duymaya başladı.

10. Aşağıdaki görsellerden anladıklarınızı görsellerin altına yazınız.

Cevap: İlk resimde cami resmi verilmiştir. İbadetten bahsetmek istemiş olabilir. İkinci resimde ise büyüklere saygı gösterilmiştir.


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 165 Cevapları Koza Yayınları

11. Aşağıdaki ölçütleri okuyunuz. Uyduğunuz kuralların yanındaki yıldızı boyayınız. Boyadığınız yıldız sayısı fazlaysa gülen yüzü, azsa üzgün yüzü boyayınız.

Cevap:

  • () Yazımda noktalama işaretlerine dikkat ederim.
  • (X) Harfler, kelimeler ve cümleler arasında uygun boşluklar bırakırım.
  • (X) Anlamlı ve kurallı cümleler yazarım.
  • (X) Herhangi bir olayı ve etkinliği oluş sırası içinde yazarım
  • (X) Herhangi bir işin yapılmasını oluş sırası içinde yazarım.
  • () Dikte yoluyla, bakarak ve serbest yazma çalışmaları yaparım.
  • (X) Duygu ve düşüncelerimi ifade ederken “ve, veya, ile, çünkü vb.” bağlama ögelerini uygun şekilde kullanırım.
  • (X) Yazdıklarımı kontrol ederek ifade, yazım, noktalama yanlışlarım varsa bunları belirler ve düzeltirim.
  • (X) Yazdıklarımı paylaşırım.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

www.forumderscevaplari.com Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.