6. Tema: Sağlık ve Spor 2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 166, 167, 168, 169, 170. Sayfa ADA Yayıncılık
Oyun oynarken kazalardan korunmak için neler yapıyorsunuz?
Cevap: Dizlik, kolluk takıyorum. Zarar göreceğim yerlerde oynamıyorum.
Metinle ilgili resmi inceleyiniz. Metnin başlığından ve resimlerinden yararlanarak konusunu tahmin ediniz.
Cevap: Oyun oynarken yaralanan bir çocuğun yaşadıklarını anlatıyor olabilir.
Soruları dinlediğiniz metne göre cevaplayınız.
Ev kazalarını önlemek için olması gereken önerileri kim anlatıyor?
Cevap: İlk yardım acil servisinde çalışan bir doktor anlatmaktadır.
Kazaları önlemede çocuklara düşen görevler nelermiş?
Cevap: Elektrikli ev aletleri ve elektrikli oyuncakları ıslak elle oynamamalıdır. Prizler ile oynanamamalıdır. Oyun bittikten sonra oyuncaklar toplanmalıdır.
Kazaları önlemek için büyükler neler yapmalıymış?
Cevap: Prizlere koruyucu takılmalı, küvete kaymayı önleyecek malzeme konmalı, yere dökülen yağ silinmeli, ilaç ve besinlerin son kullanma tarihleri kontrol edilmeli.
Ev kazalarında vücuttaki kanamayı durdurmak için ne yapılmalıymış?
Cevap: Temiz elle bastırılmalı ve bir süre tutulmalıdır. Batan nesne çıkarılarak bandajla sarılmalıdır.
Aşağıdaki kelime ve kelime gruplarını, ilgili resmin altına yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri konuşmalarınızda kullanınız.
Cevap:
İlk yardım” kelimesinin anlamını sözlüğünüzden araştırınız, Cümle içinde kullanıp aşağıya yazınız.
Cevap: Herhangi bir kazadan önce durumun kötüye gitmemesi için yapılan ön tıbbi yardım.
Cümlem: Acil yardımı her zaman bilen biri yapmalıdır.
Televizyonda izlediğiniz bir filmde ya da haberlerde geçen bir ev kazasını anlatınız. Kazanın nasıl olduğunu oluş sırasına göre anlatmayı unutmayınız. Konuşan arkadaşlarınızın el ve güz hareketleriyle verdiği mesajlara dikkat ediniz.
Cevap: İzlediğim bir haberde alışveriş merkezinde yerleri silen bir temizlikçi kaygan işaretini koymayı unuttuğu için bir adam kaymış ve bacağını yaralamış. Orada olan bir vatandaş ilk yardım bildiği için adamı kaldırmayıp orada ayağını düzeltip 112’yi aramıştır.
Evde, okulda, arabada ilk yardım malzemelerinin içine koyulduğu çantayı inceleyiniz. Üzerinde hangi şekil var? Bayrağımızdaki şekilden farkı nedir?
Cevap: Bayrağımızdan farklı olarak sadece ay bulunmaktadır. Bu Kızılay’ın bir sembolüdür.
Aşağıdaki ilk yardım çantasına özel şekli çizip boyayınız.
Günlük yaşantımızda, yakın çevremizde birçok şekil, sembol ve işaretler görürüz. Bu işaretlerin anlamları ne olabilir? Arkadaşlarınızla konuşup karar veriniz.
Cevap: Park yasak, dikkat uyarısı olan, yaya geçidi gibi bizi uyarmak ve yönlendirmek için birçok tabela bulunmaktadır.
Günlük yaşantımızda, yakın çevremizde birçok şekil, sembol ve işaretler görürüz. Bu işaretlerin anlamları ne olabilir? Arkadaşlarınızla konuşup karar veriniz.
Cevap: İlk resim engelli, ikinci resim yaşlı, üçüncü resim ile hamileleri işaret eden tabelalardır.
Oyun oynarken hiç düşüp yaralandınız mı? Yaşadığınız bir olayı ve size yapılan ilk yardımı sırasıyla yazınız. Yazarken harfler, kelimeler ve cümleler arasında uygun boşluk bırakmayı unutmayınız.
Cevap: Evet yaralandım. Parkta oynarken salıncaktan düştüm ve dizim kanadı. Annem hemen peçete ile kapatıp biraz tuttu ve daha sonra üzerine yara bandı yapıştırdı.
Günlük hayatta elektrik bizim için büyük önem taşımaktadır. Kullandığımız çoğu alet elektrik ile çalışmaktadır. Elektrik ile kullandığımız araç gereçlerin bazıları şunlardır: telefonları şarj etmek için şarj aletleri, televizyon, bilgisayar, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, elektrik süpürgesi, klima, doğal gaz gibi pek çok makine ve araç gereçler elektrik ile çalışmaktadır. Bundan dolayı elektrik bizler için çok önemlidir
Çok teşekkür ederiz çok yardımcı oldunuz ALLAH sizden razı olsun. Sizi çok seviyorum😇 Resmen bir Meleksiniz
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.