Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 4:08

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228-229-230-231 Cevapları Koza Yayınları

2020-2021 2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı  Koza Yayınları 6. Tema VATANDAŞLIK BİLİNCİ: Tema Değerlendirme Çalışmaları


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228 Cevapları Koza Yayınları

1. Metnin konusu nedir?

Cevap: Köyde yaşayan Selim ve Fatma’nın hayatı

2. Nedim’in ailesinin maddi durumu nasıldır?

Cevap: İyi değildir.

3. Nedim’in ailesi, geçimini sağlamak için neler yapıyor?

Cevap: Hayvancılık yapıp, tarımla uğraşmaktadırlar.

4. Köylüler, yaylaya ne zaman göçüyorlar?

Cevap: Kış bitip baharın yeşilliği gelince yaylalara göçmektedirler.

5. Metinde geçen “küçük, iyi, kış ve yakın” kelimelerinin zıt anlamlıları nelerdir? Bunları birer cümlede kullanınız.

Cevap: Küçük→ Büyük, İyi→ Kötü, Kış→ Yaz, Yakın→ Uzak

  • Büyük bir köyde oturmaktadırlar.
  • Köylünün toprakları kötü ve verimsizdir.
  • Yazın yaylada kalmaktadırlar.
  • Uzak diyarlarda yaşıyorlarmış.

6. “Nehir ve ilave” kelimelerinin eş anlamlılarını metinde bularak altlarını çiziniz.

Cevap: Nehir→ Irmak, İlave→ Ek


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 229 Cevapları Koza Yayınları

7. Aşağıdaki cümlelerde yanlış yazılan kelimelerin altlarını çiziniz. Cümleleri, kelimelerin doğrusunu kullanarak yeniden yazınız.

Cevap:

dedesi bayramda meryeme harçlık verdi.

→ Dedesi bayramda Meryem’e harçlık verdi.

Babam Fabrika’da işçi olarak çalışıyor.

→ Babam fabrika da işçi olarak çalışıyor.

Kazım’ın çalışması bitmedimi?

Kazım’ın çalışması bitmedi mi?

Babamın verdiği harçlıkla keloğlan masalları adlı kitabı aldım.

Babamın verdiği harçlıkla Keloğlan Masalları adlı kitabı aldım.

kırtasiyeden kalem ile silgi aldım.

→ Kırtasiyeden kalem ile silgi aldım.

8. “Vatandaşlık” temasında en çok hangi 89metni sevdiğinizi nedenleriyle yazınız.

Cevap: ” Çiftçiyle Oğulları” metnini çok beğendim. Çünkü çiftçi oğullarına hayatta en büyük kazancın çok çalışmak olduğunu öğretmeye çalışmıştır.


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 230 Cevapları Koza Yayınları

9. Sınıfta size en yakın oturan arkadaşınızın okumasını aşağıdaki ölçütlere göre değerlendiriniz. Arkadaşınızın her olumlu davranışı için yıldızı boyayınız.

Cevap:

  • Harfleri tanır ve doğru seslendirir. (X)
  • Kelimeleri hecelemeden okur. (X)
  • Metinleri, noktalama işaretlerine uyarak okur.(X)
  • Metinlerde, vurgu ve tonlamaya dikkat eder.(X)
  • Sessiz okuma yapar.(X)
  • Sesli okuma yapar.(X)
  • Metinle ilgili soruları cevaplandırır.(X)
  • Metinle ilgili soruları cevaplandırır.(X)

10. Mehmet, bayramda topladığı harçlığıyla kendisine faydalı şeyler almak istiyor. Ona hangi önerilerde bulunursunuz?

Cevap: Okuma kitabı veya ihtiyacı olduğu defteri, kalemi varsa onları alabilir.


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 231 Cevapları Koza Yayınları

11. Aşağıdaki cümlelerde bazı noktalama yanlışları yapılmıştır. Noktalama işaretlerini doğru kullanarak cümleleri yazınız.

Cevap:

Baban ne iş yapıyor.

→ Baban ne iş yapıyor?

Yaşasın, yarışmayı ben kazandım.

→ Yaşasın! yarışmayı ben kazandım.

Kırtasiyeden silgi! kalem! cetvel ve defter aldım.

→ Kırtasiyeden silgi, kalem, cetvel ve defter aldım.

Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum!

→ Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum.

Dayım İstanbul, da okuyor?

→Dayım İstanbul da okuyor.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.

Forum Duası Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.