6. ÜNİTE: CANLILAR DÜNYASINA YOLCULUK 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 122-123-124-126-130-131-132-134. Cevapları Anka Yayınevi
Okulumu ve sınıfımı temiz tutmak için neler yapmalıyım?
Cevap: Okulumu ve sınıfımı temiz tutmak için yerlere çöp atmamalı ve atanları uyarmalıyız.
Çevrenin canlılar için önemini araştıralım.
Cevap: Canlıların yaşam alanıdır. Kirli bir çevre canlılara zarar verir. Bu da bzileri olumsuz etkiler.
Okulumuzun, özellikle de sınıfımızın temizliği nasıl oluyor? Derslerimizi bitirip eve gideceğimiz vakit, sınıfımızı sabahki gibi temiz bırakıyor muyuz? Elimizdeki çöpleri çöp kutusuna atıyor muyuz?
Cevap: Sınıfımızın temizliği her gün nöbetçi belirliyoruz ve bu şekilde temizleniyor. Eve gideceğimiz zaman herkes düzenli bir şekilde eşyalarını toplayıp çöplerini çöp kutularına atarak bu sayede temiz kalmasını sağlıyorduk.
Bizler hangi faaliyetlerimizle okulumuzun temiz kalmasını sağlayabiliriz?
Cevap: Çöplerimizi daima çöp kutularına atar hiçbir eşyaya zarar vermezsek okulumuzun temiz kalmasını sağlarız.
Yaşadığımız çevrenin daha temiz olması için neler yapabiliriz? Düşüncelerimizi belirtelim.
Cevap: Yaşadığımız çevrenin daha temiz olması için her zaman çöpleri toplamaları, yere atan kişileri uyarmalıyız. Kullandığımız her şeyi bulduğumuz gibi temiz ve düzenli bırakmalıyız.
Çevremizde ya da ülkemizde ağaçlandırmayı ve temizliği teşvik eden gönüllü kuruluşların faaliyetleri hakkında bilgi toplayıp bu bilgileri arkadaşlarımızla paylaşabiliriz.
Cevap: TEMA Vakfı toprağı korumak, toplumu çevre konusunda bilinçlendirmek, ormanları korumak ve ağaçlandırma çalışması yapmak yani çevre için yararlı çalışmalar yapmak.
Okulumuzun bahçesinde çöp bulunmasının nedenleri nelerdir?
Cevap: Çocukların hiç düşünmeden bahçeye çöp atmasından dolayı bahçe kirlidir.
Yaşadığımız çevreyi temiz tutmak için başka neler yapabiliriz? Arkadaşlarımızla tartışalım.
Cevap: Her zaman çöplerimizi çöp kutularına atmalı ve yere atan kişileri her zaman uyarmalıyız. Belli bölgelere çöp atma yasağı ile ilgili tabela yeşerttirebiliriz.
Ses kaynakları doğal ve yapay olmak üzere ikiye ayrılır. Doğal ses kaynakları kendiliğinden olan seslere denmektedir. Yapay ses kaynakları ise insanlar tarafından olan seslerdir. Doğal ses kaynakları insan sesleri, rüzgar sesi, dere sesi, deniz sesi olarak gösterebiliriz. Yapay ses kaynakları ise televizyon, korna, düdük, zil gibi sesleri örnek olarak verebiliriz
Doğal ses kaynakları, hayvanların yani yapay olmayan şeylerin çıkardığı seslere denir. Yapay ses kaynakları ise mesela araba, uçak gibi yapay olan şeylerin çıkardığı seslerdir.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.