Anasayfa Kitap Cevapları
21 Nisan 2024, 23:24 - Sena Yazdı

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 200-201. Cevapları TUNA Yayıncılık

7. Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

7. ÜNİTE: Elektrikli Araçlar: 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 200-201. Cevapları TUNA Yayıncılık


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları TUNA Yayıncılık

A) Aşağıda görselleri verilen araçlardan aydınlatma amaçlı kullanılan araçların kutucuğunu işaretleyiniz.
Cevap:

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları TUNA Yayıncılık


B) Aşağıda verilen soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Islak zeminde saç kurutmak neden tehlikelidir?
Cevap: Su iletken bir madde olduğu ve elektrik çarpmasına sebep olabileceği için ıslak zeminde saç kurutmak tehlikelidir.


2. Atık pillerin çevreye verdiği zararlar neler olabilir?
Cevap: Atık piller sulara ve toprağa karışarak hastalıklara ve toprağın verimsizleşmesine neden olur.


3. Hangi durumlar elektrik çarpmasına neden olur?
Cevap: Elektrik kaçaklarında, ıslak zeminde veya ıslak ellerle elektronik aletleri kullanmalarda, prizin deliklerine bir şeyler sokmalarda elektrik çarpar.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 27-28-29. Cevapları MEB Yayınları

C) Aşağıda verilen soruların doğru cevabını işaretleyiniz.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları TUNA Yayıncılık1

1. Aşağıdaki araçlardan hangisinin elektrik kaynağı görselleri verilen araçlar ile aynıdır?
Cevap:

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları TUNA Yayıncılık2


2. • Düşük elektrik enerjisi üreten enerji kaynağıdır.
• Saatlerde enerji kaynağı olarak kullanılır.

Yukarıda hangi elektrik enerjisi kaynağı hakkında bilgi verilmiştir?
Cevap: A) Pil
A) Pil
B) Akü
C) Batarya


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 201 Cevapları TUNA Yayıncılık

3. Beren: Televizyon kumandasında pil elektrik kaynağı olarak kullanılır.
Mert: Piller aküden daha fazla elektrik enerjisi üretir.
Selin: Atık piller çevreye atılmamalıdır.

Pil ile ilgili olarak hangi öğrencinin ifadesi yanlıştır?
Cevap: B) Mert

A) Beren
B) Mert
C) Selin


4. Sevim, “Elektrikli Araçlar” ünitesi ile ilgili hazırlığı sunumda aşağıdaki görselleri kullanıyor.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 201 Cevapları TUNA Yayıncılık

Buna göre Sevim’in sunusunun konusu aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: A) Isınma amaçlı kullanılan elektrikli araçlar

A) Isınma amaçlı kullanılan elektrikli araçlar
B) Elektriğin güvenli kullanımı
C) Pil ile çalışan elektrikli araçlar

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 83-85-86-87. Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıdakilerden hangisi elektrik çarpmasına karşı alınacak önlemlerdendir?
Cevap: C) Bozulan elektrikli araç-gereçlerin alanında uzman kişilerce tamir edilmesi

A) Yıpranmış fişlerin kullanılması
B) Islak elle prize dokunmak
C) Bozulan elektrikli araç-gereçlerin alanında uzman kişilerce tamir edilmesi


6. Aşağıda bazı elektrik kaynaklarının görselleri verilmiştir.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 201 Cevapları TUNA Yayıncılık1

Buna göre görseli verilmeyen elektrik kaynağı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap: A) Elektrik santrallerinde üretilir.

A) Elektrik santrallerinde üretilir.
B) Birden fazla pilin bir araya gelmesiyle oluşur.
C) Duvar saatinin çalışmasını sağlayan elektrik kaynağıdır.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap