Anasayfa Kitap Cevapları
29 Kasım 2022, 16:05 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 60-61-62. Cevapları Anka Yayınevi

3.Ünite Öğrendiklerimizi Değerlendirelim Cevapları

3. ÜNİTE Kuvveti Tanıyalım 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 60-61-62. Sayfa Anka Yayınları

3.Ünite Öğrendiklerimizi Değerlendirelim Cevapları


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 60. Cevapları Anka Yayınevi

A. Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazalım.
Cevap:
1. ( D ) Duraktaki yolcuyu almak için otobüs şoförü yavaşlama hareketi yapar.
2. ( Y ) Hareket eden oyuncak bir arabayı durdurmak için hareket yönünde iteriz.
3. ( Y ) Her hareketi elimizle durdururuz.
4. ( D ) Pencereyi açarken çekme kuvveti uygularız.
5. ( D ) Varlıkları hareket ettiren etkiye kuvvet denir.


B. Aşağıdaki ifadelerde boş bırakılan yerlere, verilen sözcüklerden uygun olanları yazalım.
Cevap:
1. Bir varlığın başka bir varlığa göre yer değiştirmesine ( YÖN DEĞİŞTİRME ) denir.
2. Kendine doğru gelen tenis topuna vuran sporcu, topa ( HIZLANMA ) hareketi yaptırır.
3. Tekerlek, ( DÖNME ) hareketi yapar.
4. Aşağıdan yukarı doğru atılan top, ( YAVAŞLAMA ) hareketi yapar.
5. Varlıkları hareket ettirmek ya da durdurmak için uyguladığımız kuvvetleri ( İTME ) ve ( ÇEKME ) olarak niteleriz.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 83-85-86-87. Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 61. Cevapları Anka Yayınevi

C. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyelim.

1. Salıncağa binen Bahar aşağıdaki hareketlerden hangisini yapar?
Cevap: C ⇒ Sallanma


2. Topaç çeviren bir çocuk, topaca aşağıdaki hareketlerden hangisini yaptırmıştır?
Cevap: A ⇒ Dönme


3. Aşağıdakilerden hangisi yavaşlama hareketidir?
Cevap: B ⇒ Yukarıya doğru fırlatılan taşın hareketi


4. Aşağıdakilerden hangisi hızlanma hareketidir?
Cevap: A ⇒ Duraktan kalkan otobüsün hareketi


5. Hangisi, kuvvetin neden olduğu bir etki değildir?
Cevap: B ⇒ Erime


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 62. Cevapları Anka Yayınevi

6. Aşağıda verilen taşıtlardan hangisi en hızlıdır?
Cevap: B ⇒ Uçak


7. Aşağıda verilen durumlardan hangisi doğru bir davranış değildir?
Cevap: C ⇒ Hareket eden vantilatörü elle durdurmak

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 19-20. Cevapları MEB Yayınları

8. Aşağıda verilen görsellerden hangisinde itme kuvveti vardır?
Cevap: A


9. Trafikte kırmızı ışıkta duran bir sürücü, yeşil ışık yandığında arabasıyla aşağıdaki hareketlerden hangisini gerçekleştirir?
Cevap: B ⇒  Hızlanma


10. Aşağıda, kuvvetle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C ⇒  Hareket eden pervaneye dokunulabilir.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.