Anasayfa Kitap Cevapları
29 Kasım 2021, 0:45 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 90-91-92-93-94-95-96-97. Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 90-91-92-93-94-95-96-97. Sayfa MEB Yayınları 3. Ünite Değerlendirme Testi

Sıra Sizde

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları MEB Yayınları

Soru: A. Aşağıdaki görsellerde varlıklara uygulanan itme veya çekme kuvvetlerini
belirleyerek görsellerin altındaki noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları MEB Yayınları


Soru: B. Aşağıda verilen ifadelere uygun örnek olaylar yazınız.
Cevap:

1. Sallanma Hareketi : Çocuklar parkta sallanıyor
2. İtme Kuvveti : Oyuncak araba hızlansın diye itti
3. Çekme Kuvveti : Valizi eve doğru çekerek getiriyordu.
4. Hızlanma Hareketi : Yeşil ışık yanınca araba hızlandı
5. Yavaşlama Hareketi : Kırmızı ışıkta arabalar durdu
6. Yön Değiştirme Hareketi : Toplar birbirine çarpıp yön değiştirdi.


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 91 Cevapları MEB Yayınları

Soru: C. Aşağıdaki boşlukları verilen uygun kelimelerle doldurunuz.
Cevap:

1. Duran varlıkları harekete geçiren etkiye kuvvet denir.
2. Çekmeceyi açarken çekme kuvveti, kapatırken de itme kuvveti uygularız.
3. Cismin hareket yönü ile aynı yönde kuvvet uygulanırsa cisim hızlanma hareketi yapar.
4. Cismin hareket yönünün tersi yönde kuvvet uygularsak cisim yavaşlama hareketi yapar.
5. İterek veya çekerek hareket ettiremediğimiz varlıkları aletlerden yardım alarak hareket ettirebiliriz.


Soru: D. Aşağıdaki ifadeleri okuyup uygun yolları takip ederek çıkışı bulun
Cevap:

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 91 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 92 Cevapları MEB Yayınları

Soru: Aşağıda verilen kavramları bulup örnekteki gibi boyayınız
Cevap:

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 92 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 93 Cevapları MEB Yayınları

Soru: 1. Duvar saatindeki akrep ve yelkovanın hareket türü nedir?
Cevap: B → Dönme hareketi


Soru: 2. Aşağıdan yukarıya doğru atılan top yukarı çıkarken nasıl hareket eder?
Cevap: B → Yavaşlar


Soru: 3. Elif mutfakta mikserle yumurta çırparken mikserin hangi hareket özelliğinden faydalanmıştır?
Cevap: A → Dönme hareketi


Soru: 4. At arabasını hareket ettirmek için at hangi kuvveti uygular?
Cevap: A →  Çekme hareketi


Soru: 5. ●. Cisimleri hızlandırabilir.
★. Cisimlerin yönünü değiştirebilir.
▲. Cisimlerin şeklini değiştirebilir.
Yukarıdakilerden hangileri kuvvetin etkilerindendir?
Cevap: C → ● – ★ – ▲


Soru: 6. Aşağıdakilerden hangisini hareket ettirmek için daha fazla kuvvet gerekir
Cevap: C → 20 kg


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 94 Cevapları MEB Yayınları

Soru: 7. Yukarıdaki varlıklardan en hızlı hareket edebilen hangisidir?
Cevap: A →  ●


Soru: 8. Aşağıdaki ifadelerden hangisinde hızlanma hareketi vardır?
Cevap: A → Yokuş aşağı yuvarlanan top


Soru: 9. ●. Yağmur yağması
▲. Kar yağması
★. Çığ düşmesi
Yukarıdakilerden hangisi hareketli cisimlerin sebep olduğu tehlikeli doğa olaylarına örnektir?
Cevap: C → ▲


Soru: 10. Aşağıdaki hareketli varlıklardan hangisini elimizi kullanarak güvenle durdurabiliriz?
Cevap: B


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 95 Cevapları MEB Yayınları

Soru: 11. Görsellerdeki varlıklardan hangisi veya hangileri sallanma hareketi yapar?
Cevap: A → ★ – ▲ – ●


Soru:  12. Bilek güreşi yapan insanlar birbirlerinin bileklerine hangi kuvveti uygular?
Cevap: A → İtme kuvvet


Soru: 13. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre daha yavaştır?
Cevap: C


Soru: 14. Görseldeki oyunu oynayan çocuklar ipe hangi kuvveti uygular?
Cevap: B → Çekme


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları MEB Yayınları

Soru: 15. Görseldeki varlıklardan hangisi dönme hareketi yapmaz?
Cevap: B


Soru: 16. – Kuvvet duran cisimleri hareket ettirebilir.
– Kuvvet cisimlerin şeklini değiştirebilir.
– Kuvvetin hareket eden cisimlere etkisi olmaz.
Yukarıdaki verilen ifadelerden kaç tanesi doğrudur?
Cevap: B → 2


Soru: 17. Görsellerdeki varlıklardan hangisi dışarıdan etki olmadan kendiliğinden
hareket edebilir?
Cevap: C → Masa


Soru: 18. Aşağıdakilerden hangisini elle durdurmak tehlikelidir?
Cevap: B


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları MEB Yayınları

Soru: 19. Aşağıdaki görsellerin hangisinin hareket türü farklıdır?
Cevap: A


Soru: 20. Hareket hâlindeki bir cismi hızlandırmak için aşağıdakilerden hangisi
yapılmalıdır?
Cevap: C → Cismin hareket yönünde kuvvet uygulamalıyız.


Soru: 21. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: B → Yeşil ışık yanınca durmakta olan araçlar hızlanarak hareket eder.


Soru: 22. Aşağıdakilerden hangisini hareket ettirmek için daha fazla kuvvet uygularız?
Cevap: C

LÜTFEN DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.