Anasayfa Kitap Cevapları
12 Mayıs 2022, 14:22 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 93-94-95-96-97. Cevapları MEB Yayınları

Kuvveti Tanıyalım Değerlendirme Testi Cevapları 

3. Ünite 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 93-94-95-96-97. Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 93 Cevapları MEB Yayınları

1. Duvar saatindeki akrep ve yelkovanın hareket türü nedir?
Cevap: B → Dönme hareketi


2. Aşağıdan yukarıya doğru atılan top yukarı çıkarken nasıl hareket eder?
Cevap: B → Yavaşlar


3. Elif mutfakta mikserle yumurta çırparken mikserin hangi hareket özelliğinden faydalanmıştır?
Cevap: A → Dönme hareketi


4. At arabasını hareket ettirmek için at hangi kuvveti uygular?
Cevap: A →  Çekme hareketi


5. ●. Cisimleri hızlandırabilir.
★. Cisimlerin yönünü değiştirebilir.
▲. Cisimlerin şeklini değiştirebilir.
Yukarıdakilerden hangileri kuvvetin etkilerindendir?

Cevap: C → ● – ★ – ▲

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 12-13-17-18-20. Cevapları Anka Yayınevi

6. Aşağıdakilerden hangisini hareket ettirmek için daha fazla kuvvet gerekir
Cevap: C → 20 kg


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 94 Cevapları MEB Yayınları

7. Yukarıdaki varlıklardan en hızlı hareket edebilen hangisidir?
Cevap: A →  ●


8. Aşağıdaki ifadelerden hangisinde hızlanma hareketi vardır?
Cevap: A → Yokuş aşağı yuvarlanan top


9. ●. Yağmur yağması
▲. Kar yağması
★. Çığ düşmesi
Yukarıdakilerden hangisi hareketli cisimlerin sebep olduğu tehlikeli doğa olaylarına örnektir?

Cevap: C → ▲


10. Aşağıdaki hareketli varlıklardan hangisini elimizi kullanarak güvenle durdurabiliriz?
Cevap: B


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 95 Cevapları MEB Yayınları

11. Görsellerdeki varlıklardan hangisi veya hangileri sallanma hareketi yapar?
Cevap: A → ★ – ▲ – ●


12. Bilek güreşi yapan insanlar birbirlerinin bileklerine hangi kuvveti uygular?
Cevap: A → İtme kuvvet


13. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre daha yavaştır?
Cevap: C


14. Görseldeki oyunu oynayan çocuklar ipe hangi kuvveti uygular?
Cevap: B → Çekme

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 19-20. Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları MEB Yayınları

15. Görseldeki varlıklardan hangisi dönme hareketi yapmaz?
Cevap: B


16. – Kuvvet duran cisimleri hareket ettirebilir.
– Kuvvet cisimlerin şeklini değiştirebilir.
– Kuvvetin hareket eden cisimlere etkisi olmaz.
Yukarıdaki verilen ifadelerden kaç tanesi doğrudur?

Cevap: B → 2


17. Görsellerdeki varlıklardan hangisi dışarıdan etki olmadan kendiliğinden
hareket edebilir?

Cevap: C → Masa


18. Aşağıdakilerden hangisini elle durdurmak tehlikelidir?
Cevap: B


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları MEB Yayınları

19. Aşağıdaki görsellerin hangisinin hareket türü farklıdır?
Cevap: A


20. Hareket hâlindeki bir cismi hızlandırmak için aşağıdakilerden hangisi
yapılmalıdır?

Cevap: C → Cismin hareket yönünde kuvvet uygulamalıyız.


21. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: B → Yeşil ışık yanınca durmakta olan araçlar hızlanarak hareket eder.


22. Aşağıdakilerden hangisini hareket ettirmek için daha fazla kuvvet uygularız?
Cevap: C

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.