4. Ünite – Güvenli Hayat 3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 106-107-108-109 Cevapları MEB Yayınları
Önceden yaşadığınız güvenliğinizi tehdit eden bir olay ya da durumu anlatınız.
Cevap: Trafikte bir tane araba bizim sağımızdan hızla geçti. Bu çok tehlikeli bir trafik kuralı ihlalidir.
Mehmet’ in Ali’ye söyledikleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Siz Ali’nin yerinde olsaydınız nasıl davranırdınız?
Cevap: Mehmet çok yanlış bir hareket sergilemiştir. Arkadaşlarını tehdit etmesi ve onları da caydırması kötü bir hareket.
Güvenliğinizi tehdit eden olağanüstü olay ya da durumları söyleyiniz. Bu durumlarda neler yapmanız gerektiğini örnekler vererek açıklayınız.
Cevap: Güvenliğimizi tehdit eden olay yada olağan üstü durumlarda her zaman güvenlik güçlerinden ve görevlilerden yardım isteyebiliriz.
Aşağıdaki görsellerde verilen tehlikeli durumları inceleyiniz. Bu tehlikeli durumların ortaya çıkış sebeplerini ve bu durumlarda yaşanabilecek olumsuzlukları ilgili boşluklara yazınız.
Tanımadığım biri benimle ısrarla konuşmak istedi.: Tanımadığımız insanlar ile asla konuşmamalıyız. Karşımızda ki kişinin iyi veya kötü biri olup olmadığını bilemeyiz.
Arkadaşım, bana diğer arkadaşlarımla oynamamam konusunda baskı yaptı.: Arkadaşımın bu hareketi çok yanlış. İstediğim kişi ile oyun oynaya bilirim.
Birileri kantinden aldığım tostu benden zorla almak istedi.: Böyle bir durumda nöbetçi öğretmenden yardım isterim.
Tanımadığım biri beni arabası ile okula götürmeyi önerdi. : Böyle bir durumda asla onların teklifini kabul etmemeliyiz. Karşımızda ki kişiler kötü insanlar olabilir.
Aşağıdaki görsellerde bazı doğal afetler verilmiştir. Bu doğal afetlerin zararlarından korunabilmek için ne gibi önlemler alabilirsiniz? Aşağıdaki boşluklara yazını
Cevap: Deprem sırasında her hangi bir büyük eşyanın duvara sabitlenmesi çok önemlidir. Eşyaların altına veya yanına yanaşarak kendimizi koruya biliriz.
Cevap: Sel gibi acil durumlarda evimizin en tepesine çıkmalıyız. Evin en tepesine çıkıp yardım istemeliyiz.
Güvenliğimizi tehtid eden durumlarda polisten askerden veyahut diğer insanlardan yardım istemeliyiz. Kaçma imkanımız varsa oradan uzaklaşmalıyız.
Doğal afetler elimizde olmadan gerçekleşen olaylardır. Bu gibi olaylara karşı belli önlemler almamız gerekmektedir. Deprem ve sel bize hem can hem de mal olarak zarar verebilecek olan doğal afetlerdir. Ben deprem ile bir kere karşılaştım. Evimiz aniden sallanmaya başladı. eşyalar hareket etmeye başladı hemen bir masanın koltuğun yanlarına geçerek başımızı koruduk. hafiflediği zaman ise önceden hazırladığımız deprem çantasını alarak evin dışına çıkıp boş bir arazide iyice geçmesini beklemeye başladık. Çok korkmuştum o gün. Eğer telaş edip dışarıya çıkmaya çalışsaydık zarar görebilirdik. Bundan dolayı her zaman telaş yapmadan önlemlerimizi alarak beklememiz gerekmektedir.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.