Anasayfa Kitap Cevapları
12 Mayıs 2022, 11:19 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 118-119-120-122. Cevapları Pasifik Yayınları

Oyun Araçlarını Güvenli Kullanırım Cevapları

4. ÜNİTE GÜVENLİ HAYAT: 3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 118-119-120-121-122. Sayfa Pasifik Yayınları


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 118 Cevapları Pasifik Yayınları

1. Çevrenizde hangi oyun araç gereçleri var? Gözlemlerinizi söyleyiniz.
Cevap: çevremde oyun sahaları, parklarda kaydırak, salıncak gibi oyun araçları bulunmaktadır.

2. Çevrenizdeki oyun araçlarını kötü kullanan bir kişiyle karşılaştığınızda ne yaparsınız? Söyleyiniz.
Cevap: Onu uyararak bu eşyaları bütün herkesin kullandığını ve kötü davranışta, harekette kullanmaması gerektiğini söylerim


Yağmur’un dediklerine katılıyor musunuz? Neden? Söyleyiniz
Cevap: Evet katılıyorum. Çünkü o oyun araçlarını bir kişi değil herkes kullanmaktadır. Zarar verildiği zaman onların kullanmasını engellemiş oluruz.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 119 Cevapları Pasifik Yayınları

Peki; siz bisiklet, kaykay, paten gibi araçlardan hangilerini kullanıyorsunuz? Bunları nasıl kullanıyorsunuz ve kullanırken hangi güvenlik önlemlerini alıyorsunuz?
Cevap: Ben bisiklet kullanıyorum. Bisiklet kullanırken kast, dirseklik ve dizlik kullanıyorum. Ayrıca bisiklet alanlarında sürüyorum.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 174-175. Cevapları Pasifik Yayınları

Salih’in yerinde siz olsaydınız ne yapardınız? Söyleyiniz.
Cevap: Ben etrafa bakar ve arabaları kontrol edip öyle almaya giderdim.

Zuhal’in söylediklerine katılıyor musunuz? Neden? Açıklayınız.
Cevap: Evet katılıyorum. Aniden koşması kazaya sebebiyet verebilir.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 120 Cevapları Pasifik Yayınları

ETKİNLİK

Aşağıdaki resimlerde gösterilen yanlış davranışları işaretleyerek belirtiniz. Bu davranışların neden yanlış olduğunu açıklayınız.
Cevap: İlk resimde kaydırağa taş atması yanlış bir davranıştır. İkinci resimde kaydırağa önlem almadan binmemesi yani kask, dizlik ve dirseklik takması gerekir. Üçüncü resimde anayolda değil bisiklet yolunda sürmesi gerekir. Dördüncü resimde ise arabalar varken ışıklara bakmadan, etrafa bakmadan yola çıkmaması gerekir.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 120 Cevapları Pasifik Yayınları


1. Oyun alanlarındaki araçları nasıl kullanmalıyız? Anlatınız
Cevap: Zarar vermeden dikkatli kullanmamız gerekir.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 128-129 Cevapları MEB Yayınları

2. Bisiklet, kaykay veya paten kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Söyleyiniz.
Cevap: Dizlik, kask, dirseklik takmalı ve onlara uygun olan alanlarda sürmeliyiz.

3. Oyun alanı dışına kaçan top vb. araçları nasıl almalıyız? Anlatınız.
Cevap: Etrafa bakıp araç yok ise gidip almalıyız.


4. ÜNİTE GÜVENLİ HAYAT

Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları 


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 122 Cevapları Pasifik Yayınları

1. Aşağıdakilerden hangisi, yolcu olarak dikkat etmemiz gereken bir trafik levhasıdır?
Cevap: B)

2. Aşağıdakilerden hangisi, elektrikli aletleri kullanırken uyacağımız kurallardandır?
Cevap: B) Bozuk aletleri çalıştırmamak

3. Verilen kelimeleri kullanarak cümleleri tamamlayınız.
Cevap:

Yayalar, yaya geçidi levhasının olduğu yerlerde güvenle karşıya geçebilirler.
Oyun alanındaki araçları özenli kullanmalıyız.
Bisiklet sürerken kask, dizlik ve dirseklik takmalıyız.
Güvenli oyun alanının dışına kaçan topu almamalıyız.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.