Anasayfa Kitap Cevapları
6 Aralık 2022, 2:57 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 123-124-125. Cevapları Dizin Yayıncılık

4. Ünite Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

4. ÜNİTE: GÜVENLİ HAYAT 3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 123-124-125. Sayfa Dizin Yayıncılık


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 123 Cevapları Dizin Yayıncılık

A. Aşağıdaki soruları okuyunuz. Doğru cevabın bulunduğu seçeneği işaretleyiniz

1. Yandaki trafik işaret levhasının anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. Okul geçidi

2. Aşağıdaki çocuklardan hangisinin elektrikli cihazları güvenli kullandığı söylenebilir?
Cevap: B. Nesrin: Islak zeminde saç kurutma makinesini kullanmam.

3. Tanımadığımız bir kişinin herhangi bir teklifi karşısında nasıl davranmalıyız?
Cevap: C. Teklifini kabul etmemeliyiz.

4. Yandaki resimde görülen trafik ışığının anlamı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru verilmiştir?
Cevap: A. Yayalar geçebilir.

5. Aşağıdakilerden hangisi bisiklet, kaykay, paten gibi araçlarımızı kullanırken uymamız gereken kurallardandır?
Cevap: A. Kask, dizlik ve dirseklik takmak

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 114-115 Sayfa MEB Yayınları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 124 Cevapları Dizin Yayıncılık

B. Aşağıdaki kelimeleri kullanarak cümleleri tamamlayınız.
Cevap:

1. Yaralanma, kesik, boğulma ve …..zehirlenme….. yakın çevremizde karşılaşabileceğimiz kazalardandır.
2. Zehirlenmeleri önlemek için ….ilaçlar…… küçük çocukların erişemeyeceği yerlerde saklanmalıdır.
3. Acil durumlarda acil …çıkış… kapılarını kullanmamız gerekir.
4. Çevremizde güvenliğimizi tehdit eden bir durum olduğunda ailemizden
…..yardım…… istemeliyiz.
5. Bıçak ve …….makas…….. gibi kesici aletlerle oynamamalıyız


C. Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Cümlelerde belirtilenler doğru ise önlerindeki noktalı yerlere “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

1. (…D…) Trafik işaretleri bizi trafikte tehlikelerden korur.
2 (…Y…) Oyun alanı dışına kaçan topumuzu almak için peşinden koşmalıyız.
3. (….D…) Aile büyüklerimizden izin almadan başkalarının ikram ettiği yiyecek ve
içecekleri kabul etmemeliyiz.
4. (…D…) Trafik kurallarına uymazsak kazalarla karşılaşabiliriz.
5. (…D…) Yangın sırasında yangın çıkış yerlerini kullanarak dışarıya çıkmalıyız.
6. (…Y…) Duran aracın önünden geçmek tehlikeli değildir.
7. (..D..) Taşıtlara binerken ve taşıtlardan inerken taşıtın sağ taraftaki kapısını
kullanmalıyız.
8. (…D…) Yaya kaldırımı yerine taşıt yolundan yürürsek kazalarla karşılaşabiliriz.
9. (…Y..) Evde yaşanabilecek kazaları önlemek için yerleri ıslak bırakmalıyız.
10. (…D..) Olumsuz herhangi bir durumla karşılaştığımızda ulaşılabilecek bir yakınımızın telefon numarasını yanımızda bulundurmalıyız.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 91-93. Cevapları Dizin Yayıncılık

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 125 Cevapları Dizin Yayıncılık

D. Aşağıdaki çengel bulmacada yer alan kutucukları trafik işaret levhalarından yararlanarak doldurunuz
Cevap:

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 125 Cevapları Dizin Yayıncılık

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.