Anasayfa Kitap Cevapları
25 Nisan 2022, 18:05 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 123-124-125. Cevapları Pasifik Yayınları

Yönetim Birimlerini Tanırım Cevapları

5. ÜNİTE ÜLKEMİZDE HAYAT: 3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 123-124-125. Sayfa Pasifik Yayınları


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 123 Cevapları Pasifik Yayınları

Hazırlık Çalışmaları

1. Ülkemizin başkenti neresidir?
Cevap: Ülkemin başkenti Ankara’dır.

2. Atatürk’ün çocukluğu ile ilgili bildiklerinizi anlatınız.
Cevap: Atatürk 1881 yılında Selanik’te doğmuştur. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Bey, kardeşi Makbule Hanımdır. İlk okula Mahalle Mektebine başlamış daha sonra babasının isteği ile Şemsi Efendi ilkokuluna geçmiştir.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 124-126-127 Sayfa MEB Yayınları

3. Ülkemizde yaşayan farklı kültürlerden insanlar hakkındaki görüşlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Farklı kültürler kültür zenginliğini ortaya çıkarır. Kültür zenginliğinin olması insanların daha anlayışlı daha saygılı olmasını sağlar.

4. “Millî birlik” sözü size neler çağrıştırıyor? Söyleyiniz
Cevap: Milli Birlik beraberliği, geçmişe duyulan saygı sevgi, vatan sevgisini çağrıştırıyor.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 124 Cevapları Pasifik Yayınları

YÖNETİM BİRİMLERİNİ TANIRIM

Yaşadığınız yeri kim yönetiyor? Bu konuda bildiklerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız
Cevap: Yaşadığım yerde mahallemizi muhtar, ilçemizi ise kaymakam yönetmektedir.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 125 Cevapları Pasifik Yayınları

Yaşadığınız yerin özelliklerini dikkate alarak yöneticilerini işaretleyerek
gösteriniz.

Cevap:

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 125 Cevapları Pasifik Yayınları


1. Yönetim birimi açısından il, ilçe ve köy arasındaki farkları söyleyiniz.
Cevap: İli vali, ilçeyi kaymakam köyü ise köy muhtarı yönetmektedir.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 134-135 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2. Siz de yaşadığınız yerdeki yönetim birimlerine öğretmeniniz rehberliğinde bir gezi düzenleyiniz. Gezinizde notlar alıp daha sonra bunları arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: benim yaşadığım yer bir ilçenin mahallesidir. Muhtar yönetmektedir.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.