Anasayfa Kitap Cevapları
26 Aralık 2021, 1:00 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 152-153. Cevapları Pasifik Yayınları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 152-153. Sayfa Pasifik Yayınları Ünite Değerlendirme Soruları

5. Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları Pasifik Yayınları

Soru: 1. Yaşadığınız yeri kim yönetiyor? Yazınız.
Cevap: Yaşadığım yeri muhtar yönetiyor.

Soru: 2. Ülkemizin yönetim şeklini açıklayınız.
Cevap: Ülkemizin yönetim şekli Cumhuriyettir.

Soru: 3. Aşağıdaki resimlerden hangisi tarihî bir esere aittir? İşaretleyiniz.
Cevap:

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları Pasifik Yayınları

Soru: 4. Aşağıdakilerden hangisi, ülkemizin gelişmesi için yerine getireceğimiz sorumluluklardan biridir?
Cevap: B) Evdeki işlerde sorumluluk almak


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 153 Cevapları Pasifik Yayınları

Soru: 5. Aşağıdakilerden hangisi milletin ortak mallarından değildir?
Cevap: C) Kalemlik

Soru: 6. Millî birlik ve beraberliğin toplum hayatına ne tür katkıları vardır? Yazınız
Cevap: Birlik ve beraberlik ile ülkemizi dış düşmanlara karşı daha iyi koruyup özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı teslim etmiyoruz.

Soru: 7. Atatürk’ün kişilik özelliklerine üç örnek veriniz
Cevap: İleri görüşlü, idealist, vatan seven

Soru: 8. Yaptığı çalışmalarla ülkemize katkıda bulunmuş kişilere üç örnek veriniz.
Cevap: Seyit Onbaşı, Sabiha Gökçen, Mustafa Kemal Atatürk

Soru: 9. Ülkemizde yaşayan farklı kültürden insanlara yönelik ne tür çalışmalar
yapılabilir? Yazınız
Cevap: Dilimizi öğrenmede yardımcı olabiliriz. İhtiyacı olan ailelere yardım kampanyaları düzenleyip o ailelere yardım edebiliriz.

LÜTFEN DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.