Anasayfa Kitap Cevapları
5 Temmuz 2022, 15:42 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 41-42-43. Cevapları Pasifik Yayınları

3. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

1. Ünite: Okulumuzda Hayat 3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 41-42-43. Cevapları Pasifik Yayınları


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 41 Cevapları Pasifik Yayınları

1. Aşağıdaki krokiyi inceleyiniz. Krokiden yararlanarak soruları cevaplayınız

1. Ünite Değerlendirme Çalışmaları

a. Mevlana İlkokulu hangi caddeler üzerindedir?
Cevap: Mevlana İlkokulu, Mevlana caddesi ve Tanyeli caddesi üzerindedir.


. Ali, Gül Apartmanı’nda oturmaktadır. Mevlana İlkokulunda okumaktadır. Ali, okula gitmek için hangi cadde ve sokağı kullanmalıdır?
Cevap: Ali okula gitmek için Tanyeli caddesini ve Aras sokağını kullanmalıdır.


c. Nasip Fırınının yanında hangi yapılar yer almaktadır?
Cevap: Nasip Fırının yanında Çatalçeşme Camisi ve Mevlana Kültür Merkezi bulunmaktadır.


ç. Mevlana Kültür Merkezi’nin karşısında ne vardır?
Cevap: Mevlana kültür Merkezinin karşısında pazar yeri vardır.


d. Çatalçeşme Camisi’nden Sevgi Çocuk Parkı’na nasıl gidilir?
Cevap: Çatalçeşme camisinden Mevlana caddesine çıkılır ve doğu yönünde ilerlenir. Aras sokaktan güney yönüne gidilir. Tam karşısında Sevgi çocuk parkı olacaktır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 166-168-169 Sayfa MEB Yayınları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları Pasifik Yayınları

2. Okulunuzdaki kültürel faaliyetleri yazınız
Cevap: Okulumuzda tarihi yerlere, müzelere geziler düzenlenir. Halk oyunları, yarışmalar düzenlenir.


3. Aşağıdaki ifadeler size göre doğruysa yanına “D“, yanlışsa “Y“ yazınız.
Cevap:

(D) Arkadaşlarımla ilişkilerimde doğruluk son derece önemlidir.
(Y) Arkadaşlarım beni oyuna almayınca hiç üzülmem.
(D) Arkadaşlarım ihtiyaç duyduğunda onlara yardımda bulunurum.
(Y) Oyun oynarken arkadaşlarımın düşüncelerini pek önemsemem.
(D) Arkadaşlarımın bana yardım etmesi, beni mutlu eder


4. Aşağıdaki metinde boş bırakılan yerleri verilen kelimelerle tamamlayınız
Cevap:

Hasan’ın görme zorluğu vardı. Bu nedenle Hasan, gözlük kullanmak zorundaydı. Gözlüğü onun için çok önemliydi. Oyun oynarken gözlüğü zarar görmesin diye çok dikkatli olurduk. Hasan’ın en sevdiği arkadaşı Züleyha’ydı. Züleyha anlama zorluğu çekiyordu. Bu nedenle bazen bir şeyi birkaç kez tekrar etmek gerekiyordu. Hasan gibi Züleyha da oyunlarımıza katılırdı. Onları diğer arkadaşlarımızdan asla ayrı 
düşünmezdik. Onlar da bizi aynı şekilde görürlerdi.


5. Okulumuzla ilgili istek ve ihtiyaçlarımızı yazıp içine koyduğumuz bir dilek
kutusu olduğunu düşünelim. Aşağıdakilerden hangisini yazıp dilek kutusuna atmamalıyız?

Cevap: C

A) Tuvaletlerde tuvalet kâğıdı çabuk bitiyor. Kısa aralıklarla kontrol edilip
yenisi konulabilir mi?
B) Sınıfımızdaki askı sayısı yetersiz. Sınıfa, daha fazla askılık yerleştirilebilir mi?
C)Dersler bittiğinde oynamak için okulumuza yakın bir çocuk parkı yapılabilir mi?

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 14-15 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 43 Cevapları Pasifik Yayınları

6. Aşağıdaki durumlardan hangisiyle ilgili kararlara mutlaka katılmalıyız?
Cevap: A

A) Sınıfın süslenmesi
B) Okulun boyanması
C)Servis araçlarının özellikleri


7. Okulda sizden daha büyük çocukların size kötü davranışlarda bulunduğunu düşünelim. Bu durumda aşağıdakilerden hangisini yapmak en doğru olur?
Cevap: B

A) Durumu ailemize bildirmek
B) Durumu öğretmenimize bildirmek
C) Durumu hizmetliye bildirmek


8. Okul kaynaklarını verimli kullanmak için neler yapılabilir?
Cevap: Okul kaynaklarını verimli kullanmak için tasarruflu kullanmalıyız. Ellerimizi yıkadıktan sonra suyu kapatmalıyız. Peçete sabun gibi kaynakları gereksiz yere kullanmamalıyız.


9. Hangi mesleğe ilgi duyuyorsunuz? İlgi duyduğunuz mesleğin özellikleri
nelerdir?

Cevap: Ben mimarlığa ilgi duyuyorum. Yeni binalar inşa ederek içini düzenlemesi hoşuma gidiyor. Düzen ve planı çok seviyorum.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.