Anasayfa Kitap Cevapları
21 Eylül 2022, 0:46 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 72-73-74. Cevapları Dizin Yayıncılık

2. Ünite Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

2. ÜNİTE: EVİMİZDE HAYAT 3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 72-73-74. Sayfa Dizin Yayıncılık


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları Dizin Yayıncılık

A. Aşağıdaki soruları okuyunuz. Doğru cevabın bulunduğu seçeneği işaretleyiniz.

1. Sofranın hazırlanmasında anne ve babasına yardım eden Serkan için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
Cevap: A. Serkan, sorumluluk sahibidir.

2. Kaynakları etkin ve verimli kullanmak isteyen bir kişinin aşağıdakilerden hangisini yapması doğru olmaz?
Cevap: A. Hava aydınlıkken ışıkları açmak

3. Zehra Hanım, komşusu hastalandığında ona yemek pişirdi.
Yukarıdaki cümleden hangi sonuç çıkarılamaz?
Cevap: B. Zehra Hanım komşusuyla görüşmez.

4. Harçlığının bir kısmını biriktiren Ayşe için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: B. Ayşe para harcamaz

5. Evimizin krokisini çizerken aşağıdakilerden hangisini göstermemiz gerekmez?
Cevap: C. Evimizin uzağındaki caddeyi

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 54-55 Sayfa MEB Yayınları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları Dizin Yayıncılık

B. Aşağıdaki kelimeleri kullanarak cümleleri tamamlayınız. 
Cevap:

1. Buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi …..teknolojik….. ürünler hayatımızı kolaylaştırır.
2. Evdeki bakım ve onarım gibi işlerde aile büyüklerimize ….yardımcı….. olmalıyız
3. Ekmek israfını önlemek için ……ihtiyacımız….. kadar ekmek satın almalıyız.
4. Aile bireyleri arasında …….dayanışma…… önemlidir.
5. Evimizdeki evcil hayvanların beslenmesinde …….sorumluluk…… almalıyız.
6. Aile büyüklerimizin çocukluk dönemlerindeki teknolojik imkanlar …….günümüzdeki…… imkanlardan farklıdır.


C. Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Cümlelerde belirtilenler doğru ise önlerindeki noktalı yerlere “D”, yanlış ise “Y” yazınız. 
Cevap:

1. (Y) Yemek sofrasının hazırlanması sadece annenin görevidir.
2. (D) Oynadığımız bazı oyunlar aile büyüklerimizin çocuklarında oynadıkları oyunlarla benzerdir.
3. (D) Giyeceklerimizi temiz ve dikkatli kullanmamız tasarruf etmemizi sağlar.
4. (D) Ellerimizi yıkarken suyu boş yere akıtmamalıyız.
5. (D) Komşularımızla iyi geçinmeliyiz.
6. (Y) Bitki yetiştirme ve bahçe bakımı gibi işlerde sorumluluk almamalıyız.
7. (D) Evimizin bulunduğu yeri kroki çizerek gösterebiliriz.
8. (D) Planlı olmak işlerimizin yetişmesini sağlar.
9. (D) İstek ve ihtiyaçlarımızı karşılarken bütçemizi korumaya özen göstermeliyiz.
10. (D) Komşuluk ilişkilerinin sağlıklı yürütülmesi için yükümlülüklerimizi yerine getirmeliyiz.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 136-137 Sayfa MEB Yayınları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları Dizin Yayıncılık

D. Aşağıda verilen davranışlarla bu davranışların sonuçlarını eşleştiriniz.
Cevap:

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları Dizin Yayıncılık


E. Aşağıda verilen soruların cevaplarını yazınız.

1. Evde üzerine düşen görev ve sorumluluklar nelerdir?
Cevap: Evde üzerime düşen görevler aile büyüklerime işlerde yardım etmek, odamı toparlamak, ekmek almaktır. Sorumluluklarım ise derslerime çalışmak, çiçekleri sulamaktır.

2. Evde kullandığımız teknolojik ürünler ve aletler hayatımızı nasıl etkiler?
Cevap: Evimizde kullandığımız teknolojik ürünler zamandan tasarruf etmemizi sağlar. İşlerimizi aha hızlı ve güzel bir şekilde bitiririz.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.