Anasayfa Kitap Cevapları
5 Temmuz 2022, 15:44 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 73-74-75. Cevapları Pasifik Yayınları

3. Sınıf Hayat Bilgisi 2.Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

2. Ünite: Evimizde Hayat 3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 73-74-75. Sayfa Pasifik Yayınları


3.- Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları Pasifik Yayınları

1. Evinizin adresini, aşağıda verilenlere göre oluşturup yazınız.
Cevap:

Mahalle : Cumhuriyet
Sokak/cadde : 21 sokak
Apartman adı ve numarası : Güneş apartmanı 15
Bulunduğu kat : 2
Daire numarası : 4
Semt :
İlçe : İskenderun
İl : Hatay


2. Evinizin bulunduğu yerin krokisini çizerken yukarıdaki bilgilerden hangilerini kullanabilirsiniz? Kroki çizerken bu bilgiler dışında ihtiyaç duyduğunuz diğer bilgiler nelerdir? Yazınız.
Cevap: Evimin krokisini çizerken mahalle adı, sokak adını apartman adını kullanırım. Ayrıca etrafında olan market tarzı yerleri de eklerim.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 154-155-156-157. Cevapları Pasifik Yayınları

3. Aşağıda verilen teknolojik ürünleri inceleyiniz. Bu ürünlerin evinizde ne amaçla (temizlik, beslenme, iletişim, eğlence ve bilgi) kullanıldığını belirleyerek altlarına yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları Pasifik Yayınları


3.- Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları Pasifik Yayınları

4. Aşağıdaki ifadeleri okuyunuz. Yaptıklarınız için gülen yüzü, yapamadıklarınız için üzgün yüzü boyayınız. Sıra arkadaşınızla çalışmalarınızı karşılaştırınız.
Cevap:

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları Pasifik Yayınları


3.- Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 75 Cevapları Pasifik Yayınları

5. Aşağıdakilerden hangisi, komşuluk ilişkilerimizin bize bir katkısı değildir?
Cevap: C

A) Bazı işlerde karşılıklı olarak yardımlaşırız.
B) Birçok konuda komşularımızla fikir alışverişinde bulunuruz.
C) Ödevlerimizi yaptıkları için zaman kazanırız


6. Aşağıdakilerden hangisi, aile büyüklerinizin çocukluğu ile sizin çocukluğunuz arasındaki farklardan biri olarak görülmez?
Cevap: C

A) Geçmişte oynanan oyunların artık oynanmaması
B) Teknolojik ürünlerdeki farklılıklar
C) Bireylerin temel ihtiyaçları

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 137-139. Cevapları Pasifik Yayınları

7. Aşağıdakilerden hangisi temel ihtiyaçlarımızdandır?
Cevap: B

A) Oyuncak B) Su C) Çikolata


8. Verilen kelimeleri kullanarak aşağıdaki cümleleri tamamlayınız
Cevap:

Aile büyüklerimizin çocukluğunda teknolojik ürünler, günümüzdeki kadar çok değildi.
Komşu komşunun külüne muhtaçtır.
Paramızı gereksiz yere harcamamalıyız.
Evde yaşımıza uygun işleri yapmalıyız.
Küçük gelen giysilerimizi ihtiyaç sahibi insanlara vermeliyiz.
Günlük işlerimizi planlarsak başarılı oluruz.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.