Anasayfa Kitap Cevapları
31 Aralık 2021, 16:34 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 85-87-88-89-92. Cevapları Pasifik Yayınları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 85-87-88-89-90-91-92. Sayfa Pasifik Yayınları Dengeli Besleniyorum

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 85 Cevapları Pasifik Yayınları

1. Aşırı kilolardan kaynaklanan hastalığın adı, obezitedir. Habere göre ülkemizde aşırı kilolu insan sayısının arttığını görüyoruz. Sizce, bunun nedenleri ne olabilir? Açıklayınız.
Cevap: Kilolu insan sayısının artmasının nedeni fast food yani zararlı yiyecekleri insanlar çok tüketmeye başlamıştır.


2. Sizce hangi yiyecekler sağlığımıza zararlıdır? Söyleyiniz.
Cevap: Hamburger, makarna, pizza, sandviç, kola gibi yiyecekler sağlığımıza zararlıdır.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları Pasifik Yayınları

Emine, sağlıklı beslenmek için neler yaptığını açıkladı. Siz de sağlıklı beslenmek
için neler yaptığınızı anlatınız

Cevap: Sağlıklı beslenmek için düzenli yemek yiyorum. Her yiyeceği kendi mevsiminde tüketiyorum. Süt, bal, yumurtayı sabah kahvaltısında mutlaka tüketiyorum. Sebze yemeklerine de önem veriyorum.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları Pasifik Yayınları

Etkinlik

Aşağıdaki gıdaları inceleyiniz. Kahvaltıda yediklerinizi oklar yardımıyla masadaki yerlerine götürünüz.
Cevap:

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları Pasifik Yayınları


1. Sağlıklı büyümek için nasıl beslenmeliyiz? Söyleyiniz.
Cevap: Sağlıklı büyümek için dengeli ve düzenli beslenmeliyiz.


2. Aşırı kilolu kişilerde hangi sağlık sorunları görülebilir? Söyleyiniz.
Cevap: Obezite, diyabet, kalp ve damar hastalıkları görülebilir.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 89-92. Sayfa Pasifik Yayınları Kendimin ve Toplumun Sağlığını Korurum

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları Pasifik Yayınları

Özlem, çok sayıda insanın olduğu bir yerde elleriyle her şeye dokunuyor. Sizce Özlem, bunu yaparak sağlığını tehlikeye atmış olabilir mi? Neden? Söyleyiniz.
Cevap: Evet sağlığını tehlikeye atmış oluyor. Herkesin kullandığı yerde elini gezdirmesi mikropları ellerine toplamasına neden olur. Bu da onu hasta edebilir.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 92 Cevapları Pasifik Yayınları

1. Etkinlik

Aile büyüklerinizle gittiğiniz bir ortak kullanım alanında neler yaptığınızı
düşününüz. Ardından, burada kendinizin ve toplumun sağlığını korumak için neler yaptığınızı yazınız.

Cevap: Ailemle birlikte Alışveriş merkezine gittiğimde elimi gezdirdiğim zaman gidip ellerimi yıkarım. Herkesin kullandığı alanlara ellerimi çok değdirmem. Yerlere çöp atmam.


2. Etkinlik

Aşağıdaki alana yazınızı destekleyen bir resim çiziniz.
Cevap:

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 92 Cevapları Pasifik Yayınları


1. Herkese açık yerlerde sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız? Söyleyiniz.
Cevap: Herkese açık olan yerlerde sağlığımızı korumak için ellerimiz her yere değirmemeliyiz. Ellerimizi sürekli yıkamalıyız.


2. Herkese açık yerlerde başkalarının sağlığını korumak için nasıl davranmalıyız? Söyleyiniz.
Cevap:   Yerlere çöp atmam, kullandığım parktaki oyuncakları kirletmem. Her şeye dokunmamaya çalışırım.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.