Anasayfa Kitap Cevapları
19 Eylül 2022, 23:37 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 94-95-96. Cevapları Dizin Yayıncılık

3. Ünite Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

3. ÜNİTE: SAĞLIKLI HAYAT 3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 94-95-96. Sayfa Dizin Yayıncılık


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 94 Cevapları Dizin Yayıncılık

A. Aşağıdaki soruları okuyunuz. Doğru cevabın bulunduğu seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı büyümemiz için vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besin maddelerindendir?
Cevap: C. Meyveler

2. Merve, marketten süt satın almaya gitti. Alacağı sütün son kullanma tarihinin geçtiğini fark etti. 
Aşağıdakilerden hangisi Merve’nin yapmaması gereken davranıştır?
Cevap: A. Sütü satın almak

3. Aşağıdakilerden hangisi ortak kullanım alanlarını temiz tutmak için uyulması gereken kurallardan değildir?
Cevap: C. Sınıfımızı havalandırmamak

4. Aşağıdakilerden hangisi ortak kullanım alanlarında uyulması gereken kurallardandır?
Cevap: B. Lavaboları temiz tutmak

5. Aşağıdakilerden hangisi yiyecek satın alırken dikkat edeceklerimiz arasında değildir?
Cevap: A. Yiyeceğin ambalajının plastik olması

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 103-105-106. Cevapları Dizin Yayıncılık

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 95 Cevapları Dizin Yayıncılık

B. Aşağıdaki kelimeleri kullanarak eksik bırakılmış cümleleri tamamlayınız
Cevap:

1. Sağlıklı büyümek için .…..dengeli…… ve ……yeterli…… beslenmek gerekir.
2. Sağlıksız beslenirsek ……obezite….. ve ……diyabet…… gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşabiliriz.
3. Ortak kullanım alanlarında ……hijyen……. kurallarına uymalıyız.
4. Çöplerimizi ……çöp….. kutusuna atmalıyız.
5. Sağlığımızı korumak için mevsimine özgü …..besinlerle…… beslenmeliyiz.
6. Bazı besinler ……..alerjilere…… neden olabilir.
7. Hijyen kurallarına uyulmadığında ……mikroplar…… hastalıklara yol açabilir.


C. Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Cümlelerde belirtilenler doğru ise önlerindeki noktalı yerlere “D”, yanlış ise “Y” yazınız. 
Cevap:

1. (D) Sağlığımızı korumak için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz
2. (Y) Kahvaltımızı yapmadan okula gidebiliriz
3. (D) Vücudumuz için yararlı besinlerden yeterince tüketmeliyiz.
4. (D) Kişisel bakımımızı yaparken kaynakları verimli kullanmalıyız.
5. (Y) Yemek yerken asitli içecekleri tercih etmeliyiz.
6. (Y) Sağlıklı beslenmek için öğün atlamalıyız
7. (Y) Çilek kış mevsimine özgü meyvelerdendir.
8. (D) Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmeliyiz.
9. (D) Pırasa ve lahana kış mevsimine özgü sebzelerdir.
10. (Y) Sınıfımızı sık sık havalandırmamıza gerek yoktur.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 82-83 Sayfa MEB Yayınları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları Dizin Yayıncılık

D. Aşağıdaki soruların cevabını yazınız.

Ortak yaşam alanlarını temiz tutmak neden önemlidir?
Cevap: Ortak yaşam alanlarını bizden başka kişilerde kullanmaktadır. Buraların kirli olması hastalıklara yol açabilir. Toplum da bu durumdan etkilenir.

Sağlıklı büyümek ve gelişmek için nasıl beslenmeliyiz?
Cevap: Sağlıklı büyüyüp gelişmek için dengeli ve düzenli bir şekilde beslenmemiz gerekir. Sağlığımız için yararlı olan besinleri azar azar tüketmeliyiz.


E. Dengeli beslenmek için vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinlerin ve besin gruplarının adlarını bulmacadaki uygun yerlere yazınız. 
Cevap:

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları Dizin Yayıncılık

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.