Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 3:48
Mehmet
Yönetici

3. Sınıf Hayat Bilgisi Sayfa 118-119-120-121 Cevapları EVREN Yayıncılık

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 118-119-120-121 Cevapları EVREN Yayıncılık 4. ÜNİTE: GÜVENLİ HAYAT: ÜNİTE DEĞERLENDİRME


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 118 Cevapları Evren Yayınları

A. Aşağıdaki cümleleri, verilen sözcük ya da sözcük grubuyla tamamlayınız.

vatandaşlık – çiçek – oje – yaya geçidini – deprem – makas

Cevap:

1. ………..MAKAS………… gibi kesici aletleri dikkatli kullanmalıyız.
2. Trafik kurallarına uymak ………..VATANDAŞLIK………… görevidir.
3. Karşıdan karşıya geçerken ………YAYA GEÇİDİ……… kullanmalıyız.
4. Deterjan, …….OJE……. gibi maddeleri koklamak zararlıdır.
5. ……..DEPREM…….. sırasında asansör ve merdiven kullanmamalıyız.

 

B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” harfini yazınız.

Cevap:

1. (Y) Yayalar, trafik işaret ve levhalarına uymak zorunda değillerdir.
2. (D) Yangında 110 numaralı telefondan yardım istemeliyiz.
3. (D) Yolculuk yaparken emniyet kemeri kullanmalıyız.
4. (D) Okula giderken, okuldan gelirken tanımadığımız insanların tekliflerini kabul etmeliyiz.
5. (Y) Bisikletimizi caddede sürmeliyiz.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 119 Cevapları Evren Yayınları

C. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi, yayaların trafikte uyması gereken kuraldır?

Cevap: B

A. Yolculuk sırasında emniyet kemeri takmak
B. Işıklı trafik işaret cihazının olduğu yerlerden karşıya geçmek
C. Yolculuk sırasında sürücüyü meşgul etmemek

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 119 Cevapları Evren Yayınları

Yukarıda verilen trafik levhalarıyla anlamları eşleştirildiğinde hangisi açıkta kalır?

Cevap:

A. Bisiklet Giremez

B. Yaya Giremez

C. Yaya Geçidi

3. Aşağıdaki çocuklardan hangisinin söylediği, yangın anında yapılması gereken bir davranış değildir?

Cevap: C

A. Özge: Yangın alanından uzaklaşırım.
B. Ali: Yangın çıkış kapısını kullanırım.
C. Nur: Yangını söndürmeye çalışırım.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 120 Cevapları Evren Yayınları

4. Aşağıdakilerden hangisi, evde meydana gelebilecek kazaları önlemek için alınan tedbirlerdendir?

Cevap: A

A. Evde bir büyüğümüz varken banyo yapmak
B. Prizlerin deliklerine sivri aletler sokmak
C. Yüksekteki bir eşyayı almak için sandalye üzerine çıkmak

5. Hangi çocuğun kartındaki yazı, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının okul çağındaki çocuklar için belirlediği kurallardan değildir?

Cevap: A

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 120 Cevapları Evren Yayınları

6. Kaykay kullanmak isteyen Bora’nın aşağıdakilerden hangisine ihtiyacı yoktur?

Cevap: B

A. Bileklik

B. Atkı

C. Kask

7. Aşağıdaki eşyalardan hangisi tehlikeli olabilir?

Cevap: A

A.   Ocağın üzerindeki sıcak çaydanlık
B.   Prize takılı olmayan ütü
C.   Mağazanın vitrinindeki elektrikli ısıtıcı


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları Evren Yayınları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları Evren Yayınları

Görsele göre Mert, tanımadığı bu kişiye aşağıdaki cevaplardan hangisini vermelidir?

Cevap: A

A. Çikolatayı alamam, sizinle de gelemem.
B. Teşekkür ederim. En çok sevdiğim çikolata.
C. Peki, sizinle gelirim ama çikolatayı alamam.

9. Aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

Cevap: C

A. Karşıdan karşıya geçerken yaya geçitlerini kullanmalıyız.
B. Trafik levhalarının anlamlarını öğrenmeliyiz.
C. Yayalara kırmızı ışık yanınca karşıya geçmeliyiz

10. Aşağıdaki davranışlardan hangisi, evde kazaya neden olabilir?

Cevap: B

 

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları Evren Yayınları

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.