Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 3:55
Mehmet
Yönetici

3. Sınıf Hayat Bilgisi Sayfa 154-155-156-157 Cevapları EVREN Yayıncılık

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 154-155-156-157 Cevapları EVREN Yayıncılık 5. ÜNİTE: ÜLKEMİZDE HAYAT: ÜNİTE DEĞERLENDİRME

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 154 Cevapları Evren Yayınları

A. Aşağıdaki cümleleri, verilen sözcük ya da sözcük gruplarıyla tamamlayınız.

millî birlik – Kurtuluş Savaşı – sınıfımız – vatan sevgisi – odamız – kaymakam – sorumluluklarımızı – cumhuriyeti

1. İlçede, devleti ….KAYMAKAM….. temsil eder.
2. Atatürk, 29 Ekim’de ……CUMHURİYETİ…… ilan etti.
3. Ülkemizin gelişmesi için görev ve …..SORUMLULUKLARIMIZI….. yerine getirmeliyiz.
4. ……SINIFIMIZ….., ortak kullanım alanlarındandır.

5. …..MİLLİ..BİRLİK….. ve beraberlik duygusu, vatandaşları bir arada tutar.
6. ……VATAN..SEVGİSİ….., Atatürk’ün kişilik özelliklerinden birisidir.
7. ……KURTULUŞ..SAVAŞI….., geçmişte milletçe yaşadığımız birlik ve beraberliğe bir örnektir.

B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanlarınbaşına “Y” harfini yazınız.

1. ( D ) Köy ve mahalleyi muhtar yönetir.
2. ( D ) Türk Medeni Kanunu ile resmî nikâh zorunlu hâle getirildi.
3. ( D ) Cumhuriyet en iyi yönetim şeklidir.
4. ( Y ) Cami, han, hamam ve kale ülkemizin doğal yerlerindendir.
5. ( D ) Üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmekle ülkemizin gelişmesine katkı sağlarız.
6. ( Y ) Vecihi Hürkuş, Çay Araştırma Enstitüsünü kuran ziraat mühendisidir.
7. ( Y ) Otobüs durakları, milletin ortak mallarından değildir.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları Evren Yayınları

C. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?

A. Cumhuriyetle birlikte kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi.

B. Cumhuriyetin ilanından sonra din ve devlet işleri birleştirildi.

C. Cumhuriyet yönetiminde kadın erkek eşitliği yoktur.

Cevap: A

2. Sorumluluk sahibi bir çocuk aşağıdaki davranışlardan hangisini yapmaz?

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları Evren Yayınları

Cevap: B

3. Aşağıda verilen kişiler ve yaptıkları işler ile ilgili eşleştirmelerden hangisi doğrudur?

A. Mehmet Ali Kâğıtçı → Kâğıt sanayisinin kurulmasını sağlayan kişidir.

B. Vecihi Hürkuş → Tıp ve eczacılık alanında çalışmalar yapan kişidir.

C. Jale İnan → Türk edebiyatının ilk kadın romancısıdır.

Cevap: A

4. Aşağıdakilerden hangisi, milletin ortak kullanım alanlarından değildir?

A. Berkan’ın oyun oynadığı park

B. Berkan’ın okuduğu okul

C. Berkan’ın evde ders çalıştığı oda

Cevap: C


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları Evren Yayınları

5. Aşağıdakilerden hangisi, ülkesine karşı sorumluluğunu yerine getiren bir öğrencidir?

A. Tolga, oyun oynamayı sevdiği için ders çalışmıyor.

B. Seda, ödevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor.

C. Birsen, televizyondaki bütün filmleri izliyor.

Cevap: B

6. Aşağıdakilerden hangisi, yurdumuzdaki tarihî yerlerden değildir?

A. Kapalıçarşı/İstanbul

B. Selimiye Cami/Edirne

C. Düden Şelalesi/Antalya

Cevap: C

7. Aşağıdaki çocuklardan hangisinin söylediği, cumhuriyetin en iyi yönetim şekli olduğunu belirtmez?

A. Kadın erkek eşitliği vardır.

B. Millet hâkimiyetine dayanır.

C. Din ayrımı gözetir.

Cevap: C


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları Evren Yayınları

8. Kurtuluş Savaşı’nda kazanılan zaferde ve 15 Temmuz’da devletimize karşı yapılan saldırının engellenmesinde aşağıdakilerden hangisi etkili olmuştur?

A. Milletçe, millî birlik ve beraberlik içinde olmak

B. Haberleri televizyondan dinlemek

C. Bol bol kitap okumak

Cevap: A

9. Aşağıdaki yerleşim birimlerinden hangisini vali yönetir?

A.İzmir ili

B.Gölbaşı ilçesi

C.Kozluca köyü

Cevap: A

10. Hangi öğrencinin kartında yazan, ülkemizde yaşayan Suriyeli çocuklara yönelik bir sosyal sorumluluk projesidir?Suriyeli çocuklara mesaj çekmek

A. Suriyeli çocuklara mesaj çekmek

B. Ders araçgereçleri yardımında bulunmak

C. Suriyeli çocuklarıgörünce selam vermek

Cevap: B

11. Atatürk’ün, yurdumuzu düşmanlardan kurtarmak için yaptığı çalışmalar, onun hangi kişilik özelliğini gösterir?

A. Çocukları sevmesini

B. Vatan ve millet sevgisini

C. Güvenilir olmasını

Cevap: B

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.