Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 3:13
Zahit
İçerik Sağlayıcı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 15-16-17-18-19-20. Sayfa Cevapları Ada Yayınları

2020-2021 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 15-18-20. Sayfa Cevapları Ada Yayınları Ritmik Sayalım 

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 15. Sayfa cevapları

Soru: Zeynep Hanım’ın raflardaki reçel kavanozlarını sayarken söylediği sözler arasında nasıl bir ilişki vardır? Açıklayınız. 

Cevap: Zeynep Hanım 4’lü ritmik sayı ilişkisine göre kavanozlarını saymaktadır.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 18. Sayfa cevapları

Soru: Ritmik sayarken kullandığınız yöntemleri anlatınız. 

Cevap: Ritmik sayarken 2’şerli 5’erli, 10’lu ritmik sayıları kullanıyorum.

 

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 20. Sayfa cevapları

Öğrendiklerimizi Uygulayalım
1.  İleriye doğru altışar ritmik sayarken 42’den sonra hangi doğal sayı söylenir?

Cevap: A) 48

2) İleriye doğru yedişer ritmik sayarken 49’dan sonra söylenen doğal sayıda kaç onluk, kaç birlik vardır? 

Cevap: B) 5 onluk + 6 birlik vardır.

3) Aşağıdaki ileriye doğru sekizer ritmik saymalardan doğru olanını işaretleyiniz. 

Cevap: C) 8 -16 – 24- 32- 40- 48

4) Aşağıdaki ileriye doğru dokuzar ritmik saymada yanlış yazılan sayı hangisidir? 

Cevap: B) 42

5) Aşağıdaki ritmik saymayı ileriye doğru onar sayarak tamamlayınız. 

Cevap: 272 – 282 – 292 – 302 – 312 – 322 – 332

6) Aşağıdaki ritmik saymayı ileriye doğru yüzer sayarak tamamlayınız. 

Cevap: 146 – 246 – 346 – 446 – 546 – 646 – 746

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.

Forum Duası Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.