Anasayfa Kitap Cevapları
28 Eylül 2022, 1:22 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 119-121-125. Cevapları TUNA Yayınları

Bölme İşleminde Bölünen, Bölen, Bölüm ve Kalan Arasındaki İlişki Cevapları

3. Ünite Sayılar Ve İşlemler  Doğal Sayılarla Bölme İşlemi 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 119-120-121-122-123-124-125. Cevapları TUNA Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 119 Cevapları TUNA Yayınları

Bir okuldaki halk oyunları çalışmasına 55 öğrenci katıldı. Adem Öğretmen, çalışmaya katılanları eşit sayıda öğrenciden oluşan 6 gruba ayırmak istedi. Bunun mümkün olup olmayacağını arkadaşlarınızla tartışınız
Cevap:   55 kişiden 6 grup oluşturursak 2 kişi açıkta kalır. 55 kişiyi tam bölmek için 5 gruba ayırabiliriz. 55/5 = 11 olur.


55/6 işlemini yapınız.  Bu işlemdeki bölünen, bölen, bölüm ve kalanı not alınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 119 Cevapları TUNA Yayınları (1)

 


Bölen ile bölümü çarpınız. Bulduğunuz çarpıma kalanı ekleyerek sonucu not alınız.
Cevap:

6 x 9 = 54
54 + 1 = 55


Bulduğunuz sonuç ile bölüneni karşılaştırınız. Bulduğunuz sonuç ile bölünen aynı mıdır? Söyleyiniz.
Cevap: Evet aynıdır.


Yukarıda yaptığınız işlemleri 80/5 işlemi için tekrarlayınız.
Cevap:

80/5 = 16
16 x 5 = 80


Bir bölme işleminde bölünen, bölen, bölüm ve kalan arasında bir ilişki var mıdır? Açıklayınız.
Cevap: Ever vardır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf TUNA Yayınları Matematik Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları TUNA Yayınları

ALIŞTIRMALAR

1. Aşağıdaki bölme işlemlerinde bölünen, bölen, bölüm ve kalanı belirleyiniz.
Bu terimler arasındaki ilişkiyi kullanarak işlemlerin doğru yapılıp yapılmadığını kontrol ediniz.

Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları TUNA Yayınları


2. Bir öğrenci 53’ü 4’e böldüğünde bölümü 13 ve kalanı 1 bulmuştur. Bu öğrencinin işlemi doğru yapıp yapmadığını bölünen, bölen, bölüm ve kalan arasındaki ilişkiyi kullanarak kontrol ediniz.
Cevap:

13 x 4 = 52
52 + 1 = 53


Problem Çözme ve Kurma Etkinlik Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 125 Cevapları TUNA Yayınları

1. Hande, 4 düzine kalemi 8 arkadaşına eşit olarak paylaştırdı. Her birine kaç kalem verdi?
Cevap:

Bir düzine = 12
12 x 4 = 48
48/8 = 6


2. Hakan, bahçelerinden topladığı 71 armutun 5’ini yedi. Kalan armutları 6 arkadaşına eşit olarak paylaştırdı. Hakan her arkadaşına kaç armut verdi?
Cevap:

71 – 5 = 66
66/6 = 11


3. Mina, çözmesi gereken 95 sorunun 15’ini çözdü. Geriye kalan soruları her gün eşit sayıda olmak üzere iki günde çözerse bir günde kaç soru çözmelidir?
Cevap:

95 – 15 = 80
80/2= 40


4. Mehmet’in 10 TL’si vardı. Babası Mehmet’e 20 TL verdi. Mehmet, tüm parasıyla fiyatı aynı olan defterlerden 6 tane aldı. Bir defterin fiyatının kaç lira olduğunu bulunuz.
Cevap:

10 + 20 = 30
30/6 = 5 TL’dir.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 209-211-212-213. Cevapları TUNA Yayınları

5. “Yumurta satan biri, aldığı 105 yumurtanın 15 tanesini taşıma sırasında kırmıştır. Geri kalan yumurtaları her kutuda 10 tane olacak şekilde kutulara koymuştur.”
Yukarıdaki bilgileri kullanarak bir problem kurunuz.

Kalan yumurtalardan kaç kutu olmuştur?
Cevap:

105 – 15 = 90
90/ 10 = 9 kutu olmuştur.


6. “Ekrem Bey, evlerini boyamak için biri 10 kg, diğeri 5 kg olan 2 kutu boya aldı. Bu boyalarla her odada eşit miktarda boya kullanarak 5 odayı boyadı.”
Yukarıdaki bilgileri kullanarak bir problem kurunuz.

Ekrem Bey 2 oda daha boyaması gerektiğine göre kaç kg  boya gerekir?
Cevap:

10 + 5 = 15 kg boya vardır
15/5 = 3 her oda için 3 kg boya kullanmıştır
3 x 2 = 6 kg daha boya alması gerekir.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.