Anasayfa Kitap Cevapları
28 Eylül 2022, 1:40 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 12-13-14-15. Cevapları TUNA Yayınları

Üç Basamaklı Doğal Sayılar Cevapları TUNA Yayınları

1. Ünite – Sayılar Ve İşlemler 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 12-13-14-15. Cevapları TUNA Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 12 Cevapları TUNA Yayınları

HAZIR MIYIZ?

1. Yukarıdaki nesneleri sayınız. Kaç nesne olduğunu yazınız
Cevap:  Yukarıda 34 nesne vardır.


2. 5’ten başlayarak 29’a kadar üçer üçer sayınız. Saydığınız sayıları yazınız.
Cevap: 5 – 8 – 11 – 14 – 17 – 20 – 23 – 26 – 29


3. 100’den başlayarak 10’a kadar onar onar geriye sayınız. Saydığınız sayıları yazınız.
Cevap: 100 – 90 – 80 – 70 – 60 – 50 – 40 – 30 – 20 – 10


4.Aşağıdaki sayıların basamaklarını adlandırınız. Basamaklardaki rakamların basamak değerlerini yazınız
Cevap:

a. 26 → 6 birler basamağı, 2 onlar basamağı → 6 – 20
b. 59 → 9 birler basamağı, 5 onlar basamağı→ 9 – 50
c. 93 → 3 birler basamağı, 9 onlar basamağı→ 3 – 90

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 180. Cevapları TUNA Yayınları

5. Aşağıda verilen sayıların hangi onluğa daha yakın olduğunu belirleyiniz. Belirlediğiniz sayının kutusunu boyayınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 12 Cevapları TUNA Yayınları


6. Bir okuldaki 1, 2, 3 ve 4. sınıfların öğrenci sayısı sırasıyla 52, 65, 51 ve
66’dır. Bu sayıları küçükten büyüğe doğru sembol kullanarak sıralayınız.

Cevap: 51< 52 < 65 < 66


7. 5, 9, 13, ? , 21, ? , 29
Yukarıdaki sayı örüntüsünün kuralını bulunuz. Örüntüde “ ? ” yerine yazılması gereken sayıları yazınız

Cevap: Örüntünün kuralı 4’er 4’er artmaktadır. Soru işareti yerine 21 + 4= 25 gelecektir.


8. Aşağıdaki toplama işlemlerini yapınız
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 12 Cevapları TUNA Yayınları


9. Aşağıdaki çıkarma işlemlerini yapınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 12 Cevapları TUNA Yayınları


10. Aşağıdaki çıkarma işlemlerinin sonuçlarını zihinden bulunuz
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 12 Cevapları TUNA Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 13 Cevapları TUNA Yayınları

Hangi durumlarda 112 numaralı telefonu ararız?
Cevap: Acil bir durum ile karşılaştığımızda bu örnek olarak bir trafik kazası, kalp krizi olayı, bir silah sesi duyduğumuzda, birine zarar verdiklerini gördüğümzüde veya bir yangın ile karşı karşıya kaldığımızda 112’yi ararız.

Su arızası ile ilgili bir durum yaşadığımızda hangi numarayı ararız?
Cevap: Su arızası yaşadığımız durumlarda 185’i arayarak su arıza ihbarında bulunabiliriz.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 233-234-235. Cevapları MEB Yayınları

Hangi durumlarda 187 numaralı telefonu ararız?
Cevap: Doğalgaz ile ilgili acil bir durum veya kesinti durumu yaşadığımız zaman arayabiliriz.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 15 Cevapları TUNA Yayınları

1. Aşağıda onluk taban bloklarıyla modellenen sayıları noktalı yerlere yazınız
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 15 Cevapları TUNA Yayınları


2. Aşağıdaki sayıların okunuşunu noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

a) 153 → Yüz elli üç
b) 409 → Dört yüz dokuz
c) 502 → Beş yüz iki
ç) 990 → Dokuz yüz doksan


3. Aşağıda okunuşları verilen sayıları noktalı yerlere yazınız
Cevap:

a) Beş yüz beş → 505
b) İki yüz on dokuz → 219
c) Dokuz yüz yirmi sekiz → 928
ç) Üç yüz seksen → 380

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.