Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mayıs 2022, 10:24 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 130. Cevapları TUNA Yayınları

4. Ünite – Sayılar ve İşlemler – Ölçme Hazır mıyız? Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 130. Cevapları TUNA Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 130 Cevapları TUNA Yayınları

1. Aşağıdaki cümlelerdeki noktalı yerlere “bütün”, “yarım” ve “çeyrek” ifadelerinden uygun olanı yazarak cümleleri tamamlayınız.
Cevap:

a. Bir bütün iki yarım eder.
b. Bir bütün dört çeyrek eder.
c. İki çeyrek bir yarım eder


2. Aşağıdaki saatlerin gösterdiği zamanın okunuşunu yazınız.
Cevap:

a. Saat on
b. Saat Yediyi çeyrek geçiyor.
c. Saat dört buçuk


3. Aşağıdaki noktalı yerlere doğru ifade ya da sayıları yazınız.
Cevap:

a. 1 gün, 20 saatten dört saat fazladır.
b. 2 hafta = on dört gün.
c. Haziran ayı 30 gündür.
ç. 1 yılda 4 mevsim vardır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 87-90. Cevapları TUNA Yayınları

4. Zehra, bir günde 8 saat uyuyor. 6 saatini de okulda geçiriyor. Zehra’nın bir günden geriye kaç saat zamanı kalır?
Cevap:

8 + 6 = 14
24 – 14 = 10 saati kalır.


5. Selim, yaz tatilinde 2 haftalığına dedesinin yanına gidecektir. Selim, 3
temmuz tarihinde giderse hangi tarihte geri döner?

Cevap:

2 hafta → 14 gün
3 + 14 = 17 temmuz


6, 7 ve 8. soruları yandaki fiyat listesine göre cevaplayınız.

6. 1 simit parasıyla kaç su alınabilir?
Cevap: 1 simit parasıyla 2 su alınır.

1/0,50 = 2 su


7. Kaç kek parasıyla 1 simit alınabilir?
Cevap: 1/0,25 = 4 kek alınabilir.


8. Kaç tane 10 kuruş ile 1 simit alınabilir?
Cevap: 1 x 0,10 =  10 tane 10 kuruşla 1 simit alabiliriz.


9. Kilogram cinsinden tartabileceğiniz iki meyveyi tartınız. Meyvelerin kütlelerini karşılaştırınız.
Cevap: Armutun kütlesi erikten ağırdır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 196-198-199-201-202-203-204-208. Cevapları TUNA Yayınları

7 kg armut
5 kg erik


10. Melahat Hanım pazardan 2 kilogram domates, 5 kilogram patates ve 3 kilogram soğan aldı. Domates ve soğanları bir poşete, patatesleri ise başka bir poşete koydu. Hangi poşet daha ağırdır? Poşetlerdeki sebzelerin kütleleri
eşit midir?

Cevap:

3 + 2 = 5
5 = 5 kütleleri eşit olur.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.