Anasayfa Kitap Cevapları
20 Ocak 2022, 12:19 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 155-156-157-158. Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 155-156-157-158. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 3. Ünite Değerlendirme Soruları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları MEB Yayınları

A. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere yukarıda verilen uygun sözcükleri yazınız.
Cevap:

1. Bir doğal sayıyı 100 ile kısa yoldan çarpmak için sayının sağına iki tane sıfır eklenir.
2. Çarpanların yeri değiştiğinde sonuç değişmez.
3. Çarpanlardan biri 1 arttırıldığında çarpımın değeri diğer çarpan kadar artar.
4. Bir ile çarpılan sayıların sonucu sayının kendisine eşittir.
5. Bölme işleminde diğer işlemlerden farklı olarak işleme en büyük basamaktan başlarız.
6. Bölme işleminde kalan, bölenden büyük olamaz.


B. Aşağıdaki soruların cevabını ilgili alana yazınız.

7. Aşağıdaki çarpma işlemlerini yapınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları MEB Yayınları


8. Aşağıda verilen çarpma işlemlerini zihinden yapınız, sonuçlarıyla eşleştiriniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları MEB Yayınları

 


9. Aşağıda verilen bölme işlemlerini kısa yoldan yapınız, sonuçlarıyla eşleştiriniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları MEB Yayınları

10. Aşağıdaki eşitliklerin sağlanması için boşluklara uygun sembolleri yerleştiriniz
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları MEB Yayınları


11. Aşağıdaki çarpma işlemlerini yapınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları MEB Yayınları


12. Aşağıdaki tabloya göre “● = ★” işleminin sonucunu bulunuz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları MEB Yayınları


13. Aşağıda verilen bölme işlemlerini yapınız. Tablolarda boş bırakılan yerleri doldurunuz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları MEB Yayınları


14 Aşağıdaki bölme işlemlerini yapınız ve işlemlerin doğruluğunu kontrol ediniz
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 155-156-157-158. Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları MEB Yayınları

C. Aşağıdaki soruların çözümünü kareli alanlara yapınız.

15. 15 eksiği 45 olan sayının 8 katı kaçtır?
Cevap:

45 + 15 = 60
60 x 8 = 480


16. Bir sepet elmayı, 4 arkadaş eşit olarak paylaştılar. Her birine 14 elma düştü.
Geriye 3 adet elma kaldı. Paylaşmadan önce sepetteki elmaların sayısı kaçtır?

Cevap:

14 x 4 = 56
56 + 3 = 59


17. 3/A sınıfı öğrencilerinin 78, 3/B sınıfı öğrencilerinin 92 adet hikâye kitabı vardır. Kitaplarını bir araya getirip yarısını bir köy okuluna bağışladılar. Bağışlanan kitaplar kaç adettir?
Cevap:

78 + 92 = 170
170 / 2 = 85


18. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 3/C sınıfına 75 adet bayrak getirildi. 3/C sınıfında 5 pencere olduğuna göre her pencereye kaç adet bayrak asılmıştır?
Cevap:

75/5 = 15


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları MEB Yayınları

D. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

19. Bir çiftlikte 30 tane inek, ineklerin 3 katı kadar koyun vardır. Bu çiftlikte kaç tane hayvan vardır?
Cevap:

30 x 3 = 90
90 + 30 = 120


20. Çarpım tablosunda “uğur böceği” olan yerlere hangi sayılar gelmelidir?
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları MEB Yayınları


21. Günde 10 sayfa kitap okuyan Murat, 1 ayda kaç sayfa kitap okur? (1 ay = 30 gün)
Cevap: 30 x 10 = 300 sayfa kitap okur.


22. Yakup, “4 x 5 = ?” çarpma işlemini yazarken 5 yerine 6 yazıp çarpmıştır. Yakup’un sonucu, doğru sonuçtan kaç fazladır?
Cevap:

4 x 5 = 20
4 x 6 = 24
24 – 20 = 4 fazladır.


23. Kendisi ile toplamı 60 olan sayının 10 katı kaçtır?
Cevap:

60 / 2 = 30
30 x 10 = 300

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.