Anasayfa Kitap Cevapları
5 Temmuz 2022, 18:03 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 155-157-160. Cevapları TUNA Yayınları

Olayların Oluş Sürelerini Karşılaştırma Cevapları

4. Ünite Sayılar Ve İşlemler Ölçme: 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 155-156-157-158-159-160. Cevapları TUNA Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları TUNA Yayınları

Olayların Oluş Sürelerini Karşılaştırma Cevapları

Soru: Bir turnuva öncesi hazırlık kampına giden bir voleybol kulübünün oyuncuları 15 gün boyunca kampta kalmışlardır. Kamp sonrası katıldıkları voleybol turnuvası da 1 hafta sürmüştür. Voleybolcuların kamp yaptığı süreyle, turnuvanın süresini karşılaştırınız. Hangisi daha kısa sürede bitmiştir
Cevap: Kamp 15 gün sürmüştür. Turnuva ise 7 gün sürmüştür. turnuva daha kısa sürede bitmiştir.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları TUNA Yayınları

ALIŞTIRMALAR

1. Kubilay Bey’in işe gitmesi 1 saat, işten dönüşü ise 50 dakika sürdü. Kubilay Bey, işe giderken mi işten dönerken mi daha fazla zaman harcamıştır?
Cevap: İşten giderken daha fazla zaman harcamıştır
İşe giderken 1 saat → 60 dakika
İşten dönerken 50 dakika

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 158-159-160. Cevapları MEB Yayınları

2. Songül, çözdüğü matematik testindeki ilk soruyu 52 saniyede, son soruyu ise 1 dakikada çözmüştür. Songül, hangi soruyu daha kısa sürede çözmüştür?
Cevap: İlk soruyu daha kısa sürede çözmüştür.
İlk soru 52 saniye
Son soru 1 dakika → 60 saniye


3. Serkan, bir spor kulübüne 1 yıl önce, Tarkan ise 325 gün önce üye olmuştur. Hangisinin daha önce üye olduğunu bulunuz.
Cevap: Serkan daha önce üye olmuştur.
Serkan 1 yıl önce → 365 gün
Tarkan 325 gün önce


4. 1 yılda bitirilmesi planlanan bir araştırma projesi 60 haftada bitirilebilmiştir. Projenin planlanan zamandan önce mi sonra mı bitirildiğini bulunuz.
Cevap: Proje zamanından sonra bitmiştir.
1 Yıl → 52 hafa
Proje 60 haftada bitirilmiştir.


Zaman Ölçü Birimleriyle Problem Çözme Etkinlik Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 160 Cevapları TUNA Yayınları

ALIŞTIRMALAR

1. Salih, her hafta sonu bir gün İspanyolca kursuna gitmektedir. Salih, yaz tatilinde 3 hafta ve yarıyıl tatilinde 2 hafta kursa devam etmemiştir. Salih, bir yıl boyunca kaç kere İspanyolca kursuna gitmiştir?
Cevap:
1yıl → 52 hafta
2 + 3 = 5 hafta
52 – 5 = 47 hafta gitmiştir.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 64-65-68-70. Cevapları MEB Yayınları

2. Bir yılda bitirilmesi planlanan bir araştırma iki aşamada gerçekleştirilmiştir. İlk aşama 10 hafta, ikinci aşama ise 200 gün sürmüştür. Bu araştırma, planlanan süreden kaç gün önce bitmiştir?
Cevap:

1 Yıl → 52 hafta → 365 gün
İlk aşama 10 hafta → 70  gün
İkinci aşama → 200 gün
200 + 70 = 270
365 – 270 = 95 gün önce bitmiştir.


3. Nurdan, sabah 8’de evden çıktı. 5 dakika sonra okul servisine bineceği yere geldi. Okul servisi ise Nurdan geldikten 60 saniye sonra geldi. Servis geldiğinde saat kaçı gösteriyordu?
Cevap:
Nur evden çıkması 08:00
Servise bineceği yer → 08:05
60 saniye → 1 dakika
08:05 + 00:01 = 08:06 da servis gelmiştir.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.