Anasayfa Kitap Cevapları
28 Eylül 2022, 1:27 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 167-168-172. Cevapları TUNA Yayınları

Gram ve Kilogram ile Tartma, Bir Nesnenin Kütlesini Tahmin Etme Cevapları

4. Ünite Sayılar Ve İşlemler Ölçme  Tartma Cevapları: 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 167-168-169-170-171-172. Cevapları TUNA Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları TUNA Yayınları

Gram ve Kilogram ile Tartma, Bir Nesnenin Kütlesini Tahmin Etme Cevapları

Bir baharatçıdan baharat alırken baharatları çoğunlukla gramla mı kilogramla mı alırsınız?
Cevap: gramla alırız.


Pazardan meyve ve sebze alırken meyveleri ve sebzeleri çoğunlukla gramla mı kilogramla mı alırsınız?
Cevap: Kilogramla alıyoruz.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları TUNA Yayınları

ALIŞTIRMALAR

1. Evinizde kilogram birimini kullanarak tartabileceğiniz nesneleri listeleyiniz. Bu nesnelerden birinin kütlesini tahmin ediniz. Bu nesnenin kütlesini terazi ile ölçerek tahmininizin doğruluğunu kontrol ediniz.
Cevap: patates, soğan, limon, salatalık
Patates Tahmin → 5 kg
Gerçek Ölçü → 4 kg

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 126-127-128. Cevapları TUNA Yayınları

2. Kalem kutunuzun kaç gram olduğunu tahmin ediniz. Ölçme yaparak tahmininizin doğruluğunu kontrol ediniz.
Cevap: Tahmin 200 gram →Gerçek 250 gram


Kilogram ve Gram ile İlgili Problem Çözme ve Kurma Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları TUNA Yayınları

ALIŞTIRMALAR

1. Fatih, 200 g fındık, 150 g badem içi aldı. Fatih’in aldıkları 500 g’dan kaç gram eksiktir?
Cevap:

200 + 150 = 350 g
500 – 350 = 150 g eksiktir.


2. Ayşen Teyze, pazardan kilogramı 3 TL olan domateslerden 2 kg, kilogramı 2 TL olan patateslerden 5 kg aldı. Pazarcıya 20 TL verdi. Kaç lira para üstü almıştır?
Cevap:
Domates →  3 + 3 = 6 TL
Patates → 2 + 2 + 2 + 2 + 2 = 10 TL
10 + 6 = 16 TL
20 – 16 = 4 TL para üstü almıştır.


3. Halime Teyze, 5 kg yoğurdun 2 kg’ı ile ayran, 1 kg’ı ile çorba yaptı. Geriye kaç kilogram yoğurt kaldı?
Cevap:

2 + 1 = 3 kg
5 – 3 = 2 kg yoğurt kalmıştır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 147-149-150-151. Cevapları MEB Yayınları

4. “Bir pastacı 25 kg’lık bir çuval unun 15 kg’ını kullandı. Geriye kalan unu iki kavanoza eşit olarak bölüştürdü.”
Yukarıdaki bilgileri kullanarak bir problem kurunuz.

Cevap:

Problem → Bir pastanede pasta yapımı için 15 kg un kullanılmıştır. Toplam da 25 kg un vardır. Bunun kalanını eşit olarak kutulara koymuştur. Kutulara konulan un kaç kg’dır?
Çözüm

25 – 15 = 10 kg
10/2 = 5kg olarak kutulara konmuştur.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.