Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mayıs 2022, 10:28 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 173-174-175-176-177-178. Cevapları TUNA Yayınları

 4.Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

SAYILAR VE İŞLEMLER – ÖLÇME 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 173-174-175-176-177-178. Cevapları TUNA Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları TUNA Yayınları

1. Aşağıda kareli kâğıtta verilen şekillerdeki boyalı bölgelerin bir bütünün kaçta kaçını ifade ettiğini kesirle gösteriniz. Bu kesirlerin okunuşunu yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları TUNA Yayınları


Soru: 2. Belgin Hanım, bir tencere sütün yarısı ile yoğurt, kalan sütün yarısı ile de sütlaç yaptı. Belgin Hanım’ın yoğurt ve sütlaç yaparken kullandığı sütlerin miktarının tüm sütün kaçta kaçı olduğunu gösteren kesirleri yazınız. Bu kesirlerin pay, payda ve kesir çizgilerini belirleyiniz
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları TUNA Yayınları


3. Aşağıdaki ifadelerin yanındaki kutucuklara doğru olanlar için “ D ”, yanlış olanlar için “ Y ” yazınız.
Cevap:

(D) a. Demet, bir portakalı 4 eş dilime ayırarak üç arkadaşıyla paylaştı. Her dilim 4 eşit parçadan biri olduğundan bu bütünün birim kesri 1/4’dir.
(D) b. Bedriye Öğretmen, sınıf panosunu 5 eş bölgeye ayırdı. Her bölge eşit parçalardan biri olduğundan bu bütünün birim kesri 1/5’dir.
(Y) c. Yandaki şekildeki yeşil boyalı bölgenin tüm şeklin kaçta kaçı olduğunu ifade eden kesir, birim kesri ifade eder.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları TUNA Yayınları

Soru: 4. Suzan Teyze 1 sürahi limonata yaptı. Yaptığı limonatayı 6 su bardağına doldurdu. 5 bardak limonatayı misafirlerine ikram etti. Suzan Teyze’nin misafirlerine limonatanın kaçta kaçını ikram ettiğini ifade eden kesri yazınız. Bu kesrin pay ve paydası arasındaki ilişkiyi açıklayınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları TUNA Yayınları


5. Yandaki şeklin kaçta kaçının mavi olduğunu ifade eden kesri yazınız. Bu kesrin pay ve paydası arasındaki ilişkiyi açıklayınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları TUNA Yayınları


6. Bir kümeste 1 horoz ve 5 tavuk vardır. Tavukların sayısının kümesteki hayvanların sayısının kaçta kaçı olduğunu ifade eden kesri ve bu kesrin birim kesrini yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları TUNA Yayınları


7. Aşağıdaki sayı doğrusunda 0 ile 1 arası eş parçalara bölünmüştür. Bu sayı doğrusunu kullanarak payı paydasından küçük bir kesir yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları TUNA Yayınları


Soru: 8. Suna, kareli kâğıda çizdiği şekli 6 eş parçaya ayırarak parçaları yandaki gibi boyadı. Pembe, yeşil ve mavi boyalı bölgelerin bütünün kaçta kaçı olduğunu ifade eden kesirleri yazınız. Yazdığınız kesirlerin pay ve paydasını karşılaştırınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları TUNA Yayınları


9. Yukarıdaki şekildeki boyalı kısmın şeklin kaçta kaçı olduğunu gösteren kesri ve bu kesrin birim kesrini yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları TUNA Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları TUNA Yayınları

10. 7/10 kesrini sayı doğrusunda gösteriniz. Bu kesrin birim kesrini yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları TUNA Yayınları


11. Akrep 5’i biraz geçmiş, yelkovan 10’un üzerindeyken öğleden sonra saat kaçı gösterir?
Cevap: C. 17.10

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 130. Cevapları TUNA Yayınları

12. Aşağıdaki saatleri ve okunuşlarını noktalı yerlere yazınız
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları TUNA Yayınları


13. Hasan, sabah tam yedide uyandı. Hasan’ın uyandığı saat aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B. 07:00


14. Aşağıdaki saatlerin okunuşlarını yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları TUNA Yayınları


15. Her hafta bir çocuk dergisi yayımlanan bir yayınevinde 1 yılda kaç dergi yayımlanır?
Cevap:   B. 52


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları TUNA Yayınları

16. Her gün bir gazete okuyan biri, 1 yılda kaç gazete okumuş olur?
Cevap:   C. 365


17. Fadime, öğretmenin sorduğu soruyu 1 dakikada cevapladı. Fadime, soruyu kaç saniyede cevaplamıştır?
Cevap: C. 60


18. Neşet, okuldan geldikten sonra 30 dakika dinlendi. Daha sonra 1 saatte ödevlerini bitirdi. Neşet, dinlenmeye mi ödevlerini yapmaya mı daha fazla zaman ayırmıştır?
Cevap: Ödeve daha fazla zaman harcamıştır.
Ödev 1 saat → 60 dakika
Dinlenme 30 dakika


Soru: 19. Bir mahalledeki caddelerden birinin asfaltlanması 1 gün, kaldırım yapma çalışmaları ise 15 saat sürmüştür. Caddenin asfaltlanması mı kaldırım yapma çalışmaları mı daha fazla zaman almıştır?
Cevap:   Asfaltlanma daha fazla zaman almıştır.

Asfaltlanma 1 gün → 24 saat
Kaldırım yapma → 15 saat


20. Bir şirket çalışanları iki proje hazırlamışlardır. Birinci projenin hazırlıkları 60 hafta, ikinci projenin hazırlıkları 1 yıl sürmüştür. Hangi projenin daha az zamanda hazırlandığını bulunuz.
Cevap: İkinci proje daha az zaman da hazırlanmıştır.

Birinci proje 60 hafta
İkinci proje 1 yıl →52 hafta


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları TUNA Yayınları

21. Maratona hazırlanan iki atletten Hulusi, çalışmalarına yarışmanın yapılacağı tarihten 1 yıl önce, Galip ise 300 gün önce başlamıştır. Hangisi çalışmalara daha önce başlamıştır?
Cevap: Hulusi daha önce başlamıştır.

Hulusi 1 yıl önce  → 365 gün
Galip 300 gün


22. Her hafta bir gün ud kursuna giden Semih, rahatsızlandığı için 1 ay kursa devam edememiştir. Semih, 1 yılda kaç kez ud kursuna gitmiştir?
Cevap:   B. 48

1 Yıl 52 hafta
1 ay 4 hafta
52 – 4 = 48 kes gitmiştir.


23. Hülya, bir dil kursuna kayıt yaptırdı. 1 yıl süren kursa 40 gün gitmedi. Hülya, dil kursuna kaç gün gitmiştir?
Cevap: A. 325

1 yıl → 365 gün
365 – 40 = 325 gün gitmiştir.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 193-195. Cevapları TUNA Yayınları

Soru: 24. Sıtkı, matematik testini çözmeye başladı. 15 dakika sonra testi kontrol ettiğinde bir soruyu atladığını fark etti. Bu soruyu da 60 saniyede çözdü. Sıtkı, testi çözmek için 20 dakika ayırmıştı. Sıtkı, testi planladığı süreden kaç dakika önce bitirdi?
Cevap: C. 4

60 saniye → 1 dakika
15 + 1 = 16
20 – 16 = 4 dakika önce bitirmiştir.


25. Zeki, kumbarasına her gün 75 kr. atıyor. 10 gün sonra kumbarada kaç lira kaç kuruş birikir?
Cevap: C. 7 lira 50 kuruş

0,75 x 10  = 7 lira 50 kuruş


26. Zeynep, 150 kr.a tost, 75 kr.a ayran aldı. Zeynep, kaç lira kaç kuruş harcadı?
Cevap: A. 2 lira 25 kuruş

150 + 0,75 = 2 lira 25 kuruş harcamıştır


27. Tuğba, haftalık harçlıklarından her hafta 7 TL biriktirdi. 2 hafta sonra ihtiyacı olan bir kalem ile bir defter aldı. Tuğba, kalem için 3 TL ve defter için 5 TL ödedi. Geriye kaç lirası kaldı?
Cevap: A. 6

7 x 2 = 14
5 + 3 = 8 TL
14 – 8 = 6 lirası kalmıştır.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 178 Cevapları TUNA Yayınları

28. Tanesi 50 kr. olan limonlardan 3 tane, kilogramı 2 TL olan ıspanaklardan 1 kilogram alan biri, aldığı ürünler için kaç lira kaç kuruş öder?
Cevap: B. 3 lira 50 kuruş

0,50 x 3 = 1,50
2 + 1,50 = 3 lira 50 kuruş ödemiştir.


31. Bir manavdaki yirmişer kilogramlık 6 kasa portakalın 100 kilogramı satıldı. Geriye kaç kilogram portakal kaldı?
Cevap: A. 20

6 x 20 = 120 kg
120 – 100 = 20 kg kalmıştır.


32. Şeyda teyze 750 g unun 400 g’ını bazlama ve 250 g’ını da gözleme yaparken kullandı. Geriye kaç gram un kaldı?
Cevap: B. 100

400 + 250 = 650 g
750 – 650 = 100 g kalmıştır


33. Ramazan amca, pazardan 2 kg elma, 3 kg portakal ve 1 karpuz aldı. Ramazan amcanın aldığı meyvelerin kütleleri toplamı 11 kg’dır. Buna göre
karpuzun kütlesi kaç kilogramdır?

Cevap: B. 6

2 + 3 = 5 kg
11 – 5 = 6kg karpuz.


34. “Bir kuru yemişçi 500 g’lık hazırladığı paketlere fıstık, fındık ve badem koymaktadır. Kuru yemişçi her pakete 200 g fıstık ve 150 g fındık koymuştur.”
Yukarıdaki bilgileri kullanarak bir problem kurunuz

Cevap:

Problem → Bir kuru yemişçi 500 gramlık paketler hazırlamıştır. Paketin için fıstık, fındık ve badem vardır. Bir pakette 200 g fıstık 150g fındık olduğuna göre kaç gram badem vardır?
Çözüm

200 + 150 = 350 g
500 – 350 = 150 g badem vardır.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.