Anasayfa Kitap Cevapları
28 Aralık 2021, 1:36 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 195-196-197-198-199-200. Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 195-196-197-198-199-200. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Tartma Problemleri

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 195 Cevapları MEB Yayınları

1. Pazarda satılan ürünleri terazi ile tartarak kütlelerinin kaç kilogram olduğunu altlarına yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 195 Cevapları MEB Yayınları

2. Aşağıda verilen kütlelerin kilogramla ya da gramla ölçülebileceğini yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 195 Cevapları MEB Yayınları

3. Kilogram ile ölçülebilen nesnelere örnekler yazalım.
Cevap: Televizyon, sebzeler, meyveler, bilgisayar gibi örnekler verebiliriz.

4. Gram ile ölçülebilen nesnelere örnekler yazalım.
Cevap: Karabiber, kimyon,  peynir, armut, kiraz, elma gibi örnekler verebiliriz.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 196 Cevapları MEB Yayınları

1. Terazideki tartma araçlarına göre verilen kütleleri, örnekteki gibi
eşitleyiniz.

Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 196 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 197 Cevapları MEB Yayınları

1. Terazideki nesnelerin kütlesinin yarım kilogramdan ne kadar fazla olduğunu, örnekteki gibi bulunuz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 197 Cevapları MEB Yayınları

2. Aşağıdaki varlıkların kütlelerini, örnekteki gibi bulup eşleştiriniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 197 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 198 Cevapları MEB Yayınları

3. Aşağıdaki tabloda manavdaki ürünlerin fiyatları gösterilmiştir. Soruları tabloya göre cevaplayınız.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 198 Cevapları MEB Yayınları

5 kg domates, 4 kg biber ve 1 kg ıspanak kaç liradır?
Cevap:

5 x 3 = 15 lira domates
4 x  4 = 16 lira biber
1 x 2 = 2 lira ıspanak
15 + 16 + 2 = 33 lira

4 kg kabak ve 5 kg havuç alan bir kişi, manava 100 lira verirse kaç lira para üstü alır?
Cevap:

4 x 5 = 20 lira kabak
100 – 20 = 80 lira para üstü alır.

6 kg domates, 3 kg ıspanaktan ne kadar pahalıdır?
Cevap:

6 x 3 = 18 lira domates
3 x 2 = 6 lira ıspanak
18 – 6 = 12 lira daha pahalıdır.


4. Bir asansörün taşıma kapasitesi 140 kg’dır. Asansöre 35 kg, 25 kg ve 30 kg’lık 3 çocuk binmiştir. Asansöre yalnız binemeyecekleri için yanlarına binecek yetişkin 4. kişi en fazla kaç kg olmalıdır?
Cevap:

35 + 25 + 30 =90 kg
140 – 90 = 50 kg olmalıdır.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları MEB Yayınları

5. Bir paket ıhlamur 80 gramdır. 10 paket ıhlamurun kütlesi kaç gramdır?
Cevap:  80 x 10 = 800 gramdır.

6. Bir aile ayda 5 kilogram pirinç tüketmektedir. Bu aile bir yılda kaç kilogram pirinç tüketir?
Cevap:

1 Yıl → 12 ay
12 x 5 = 60 kilogram pirinç tüketirler.

7. Annesi Cem’e 500 gram çilek almıştır. Cem, çileğin 200 gramını yedikten sonra kaç gram çileği kalmıştır?
Cevap:   500 – 200 = 300 gram çileği kalmıştır.

8. 1 kg salça, 8 kg domatesten yapılmaktadır. 50 kg salça elde etmek için kaç kg
domatese ihtiyaç vardır?

Cevap: 50 x 8 = 400 kg domatese ihtiyaç vardır.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları MEB Yayınları

9. Aşağıdaki bilgilerden yola çıkarak, farklı problemler kurunuz. Kurduğunuz
problemleri çözünüz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları MEB Yayınları
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları MEB Yayınları

 

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.