Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mayıs 2022, 10:36 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 259-260-261-262-263. Cevapları TUNA Yayınları

3. Sınıf Matematik 6. Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

6. Ünite Değerlendirme Çalışmaları 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 259-260-261-262-263. Cevapları TUNA Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 259 Cevapları TUNA Yayınları

5. Sibel, 1 m’lik tahta metre ile sınıf tahtasının uzunluğunu ölçtü. Sibel, tahta metreyi 2 kez kullandı. Sınıf tahtasının uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap: C) 200

1m = 100 cm
2 m = 200 cm

6. 3 m kaç santimetredir?
Cevap: C) 300

7. Bir çam ağacının boyu 600 cm’dir. Bu ağacın boyu kaç metredir?
Cevap: B) 6

1 m = 100 cm
600 cm = 6 m

8. Cetvel kullanarak 13 cm’lik bir uzunluk çiziniz. Çizimi nasıl yaptığınızı açıklayınız
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 259 Cevapları TUNA Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 260 Cevapları TUNA Yayınları

9. Aşağıdaki ifadelerin yanındaki kutucuklara doğru olanlar için “ D ”, yanlış olanlar için “ Y ” yazınız
Cevap:

(Y) a. Yemek masasının boyu kilometre cinsinden ölçülür.
(D) b. Eskişehir’in Bursa’ya uzaklığı kilometre cinsinden ölçülür.
(Y) c. Çam fidanının boyu kilometre cinsinden ölçülür.
(D) ç. 1 km’lik bir yolun uzunluğu 1000 m’dir

10. Ümit Bey, bahçelerinin etrafını telle çevirmek için 50 m tel aldı. Telin 49 m’sini kullandı. Geriye kalan telin uzunluğu kaç santimetredir
Cevap: A) 1

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 89-90-91-92. Cevapları MEB Yayınları

50 – 49 = 1 m

11. Yaren, doğduğunda boyu 47 cm idi. Yaren, dört yaşına geldiğinde boyu 1 m oldu. Yaren’in boyu dört yılda kaç santimetre uzadı?
Cevap: B) 53

1 m = 100 cm
100 – 47 = 53 cm

12. Batuhan, odasının uzunluğunu 300 cm olarak tahmin etti. Batuhan, odasının uzunluğunu ayağı ile 16 ayak olarak ölçtü. Batuhan’ın ayak uzunluğu 20 cm olduğuna göre tahmini ile ölçümü arasında kaç santimetre fark vardır?
Cevap: A) 20

16 x 20 = 320
320 – 300 = 20 cm

13. Bir terzi 300 cm’lik bir kumaşın 120 cm’si ile bir pantolon, 170 cm’si ile de bir ceket dikiyor. Geriye kaç santimetre kumaş kalır?
Cevap: A) 10

120 + 170 = 290
300 – 290 = 10 cm

14. Neslihan’ın boyu 1 m, ağabeyinin boyu ise 175 cm’dir. Neslihan’ın boyu ağabeyinin boyundan kaç santimetre kısadır?
Cevap: C) 75

1 m = 100 cm
175 – 100 = 75  cm


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 261 Cevapları TUNA Yayınları

15. Yukarıdaki nesnelerin çevrelerini kırmızı kalemle çiziniz. 
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 261 Cevapları TUNA Yayınları

18. Kenar uzunlukları verilen yandaki karenin çevre uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap: A) 4

4 x 1 = 4

19. Kenar uzunlukları verilen yandaki dikdörtgenin çevre uzunluğu kaç birimdir?
Cevap: C) 14

5 + 5 + 2 + 2 = 14

20. Noktalı kâğıda çizilmiş yandaki şeklin çevre uzunluğu kaç birimdir?
Cevap: B) 10


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 262 Cevapları TUNA Yayınları

21. Nesrin Teyze, yanda verilen dikdörtgen şeklindeki bir parkın etrafındaki yolda her sabah yürüyüş yapmaktadır. Cuma sabahı bu yolda 1 tur yürüyen Nesrin Teyze kaç metre yürümüştür?
Cevap: B) 840

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 57-58-59-60-61. Cevapları MEB Yayınları

280 + 280 + 140 + 140 = 840 m

22. Bir kenarının uzunluğu 4 m olan kare şeklindeki bir oyun alanının çevre uzunluğu 20 m’den kaç metre eksiktir?
Cevap: A) 4

4 x 4 = 16
20 – 16 = 5 m

23. Yanda verilen şekildeki gibi bir tarlanın çevresine iki sıra tel çekilecektir. Bu iş için kaç metre tel gerekir 
Cevap: C) 260

20 + 25 + 35 + 50 = 130
130 x 2 = 260 m

26. Yandaki noktalı kâğıdın alanını belirtilen dikdörtgenden kaç tane kullanarak kaplayabileceğinizi tahmin ediniz. Tahmininizi kontrol ediniz
Cevap: 8


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 263 Cevapları TUNA Yayınları

31. Her biri 2 litre su alan 5 şişeyi tamamen doldurmak için kaç litre su gerekir?
Cevap: C) 10

5 x 2 = 10

32. Fadime Teyze’nin iki ineği vardır. Fadime Teyze, ineklerin birinden 13 L, diğerinden ise 11 L süt sağdı. Fadime Teyze sağdığı sütleri 3 L’lik bidonlara doldurdu. Fadime Teyze, kaç bidon kullandı?
Cevap: C) 8

13 + 11 = 24
24 ÷ 3 = 8

33. Defne, 5 L’lik bir bidondaki suyla 2 L’lik bir çaydanlığı ve 1 L’lik bir sürahiyi doldurdu. Bidonda kaç litre su kaldı?
Cevap: B) 2

2 + 1 = 3
5 – 3 = 2 Litre

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.