Anasayfa Kitap Cevapları
20 Eylül 2022, 7:05 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 26-29. Cevapları TUNA Yayınları

100’e Kadar Altışar, Yedişer, Sekizer ve Dokuzar İleriye Ritmik Sayma Cevapları

1. Ünite – Sayılar Ve İşlemler 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 26-27-28-29. Cevapları TUNA Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları TUNA Yayınları

Elif Öğretmen, okul bahçesinde altışarlı sıra olan öğrencilerini 6, 12, 18, 24, 30, 36, 42 diyerek 42’ye kadar saydı. Elif Öğretmen’in sayarken söylediği sayılar arasında nasıl bir ilişki vardır?
Cevap: Sayarken söylediği sayılar arasında fark vardır.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları TUNA Yayınları

1. Bir çiçekçi güllerini her birinde 6 tane gül olacak şekilde vazolara koydu.
Çiçekçinin 66 gülü olduğuna göre kaç vazo kullandığını altışar ileriye ritmik sayma yaparak bulunuz.

Cevap: 6 – 12 – 18 – 24 – 30 36 – 42 -48 – 54 – 60 – 66 Toplamda 11 vazo kullanmıştır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 158-159-160. Cevapları MEB Yayınları

2. Ayten Hanım, 5 tane yelek ördü. Ördüğü her yeleğe 6 tane düğme dikti.
İleriye doğru altışar ritmik sayarak Ayten Hanım’ın diktiği düğme sayısını bulunuz.

Cevap: 6- 12 – 18 – 24 – 30 Toplamda 30 düğme dikmiştir.


3. Aşağıdaki çiçek görsellerinin üzerine 42’den itibaren yedişer ileriye ritmik sayma yaparak devam ediniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları TUNA Yayınları


4. 50’den başlayarak 85’e kadar yedişer ritmik sayınız. Sayarken söylediğiniz sayıları yazınız.
Cevap:  50 – 57 – 64 – 71 – 78 – 85


5. Aşağıdaki sayı örüntüsünde “ ? ” yerine gelecek sayıları yazınız
Cevap: 48- 56 – 64 – 72 – 80 – 88 – 96
Örüntünün kuralı 8’er 8’er artmaktadır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 87-90. Cevapları TUNA Yayınları

6. 12’den başlayarak 84’e kadar sekizer ritmik sayınız. Sayarken söylediğiniz sayıları yazınız.
Cevap: 12- 20 – 28 – 36 – 44 – 52 – 60 – 68 – 76 – 84


7. Aşağıdaki kutucukların içine 45’ten başlayıp dokuzar ileriye ritmik sayma yaparak devam ediniz.
Cevap:

Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları TUNA Yayınları


8. 10’dan başlayarak 55’e kadar dokuzar ritmik sayınız. Sayarken söylediğiniz sayıları yazınız.
Cevap: 10 – 19 – 28 – 37 – 46 – 55

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.