Anasayfa Kitap Cevapları
28 Eylül 2022, 1:40 - Betül Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 60-62-64. Cevapları TUNA Yayınları

İki Doğal Sayının Toplamını Tahmin Etme Etkinlik Cevapları

2. Ünite Sayılar Ve İşlemler Veri İşleme 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 59-60-61-62-63-64.Cevapları TUNA Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 60 Cevapları TUNA Yayınları

HAZIR MIYIZ?

1. Aşağıdaki toplama işlemlerinin sonuçlarını tahmin ediniz. İşlem sonucunu bularak tahmininizle işlem sonucunu karşılaştırınız.
Cevap:
13 + 41= Tahminim:52 Sonuç:54
36 + 22= Tahminim:56 Sonuç:58
62 + 18= Tahminim:78 Sonuç:80


2. Aşağıdaki toplama işlemlerini zihinden yapınız.
Cevap:
a. 60 + 20=80
b. 29 + 4=33
c. 39 + 11=50
ç. 28 + 12=40


3. Aşağıdaki toplama işlemlerinde verilmeyen toplananları bulunuz.
Cevap:
13+…=28⇒28-13=15
28+…=75⇒75-28=47
…+27=83⇒ 83-27=56


4. 2A sınıfında 13 erkek ve 14 kız öğrenci vardır. 2A sınıfının mevcudu kaçtır
Cevap: 14+13=27

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 62. Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıda verilen çıkarma işlemlerinin sonuçlarını tahmin ediniz. Tahmininizle işlem sonucunu karşılaştırınız.
Cevap:
52 – 37=Tahminim= 16    Sonuç =15
81 – 26=Tahminim=53     Sonuç=55


6.Boş bir otobüse birinci durakta 19 kişi, ikinci durakta 11 kişi bindi. Üçüncü durakta otobüsten 7 kişi indi. Otobüste kaç kişi kaldı?
Cevap: 19+11=30   30-7=23


7. Sınıftaki arkadaşlarınıza en sevdiği mevsimi sorunuz. Elde ettiğiniz verilerle aşağıdaki sıklık tablosu ve şekil grafiğini tamamlayınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 60 Cevapları TUNA Yayınları


İki Doğal Sayının Toplamını Tahmin Etme Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 62 Cevapları TUNA Yayınları

1. Aşağıdaki toplama işlemlerinin sonuçlarını, sayıları en yakın onluğa yuvarlayarak tahmin ediniz. Tahmininizi işlem sonucuyla karşılaştırınız.
a) 91 + 57= Tahminim=150 Sonuç=148
b) 136 + 102=Tahminim=140 Sonuç=238
c) 509+353=Tahminim=860 Sonuç=862


2. 348 + 104 işleminin sonucunu tahmin ediniz. Tahmininizi işlem sonucuyla karşılaştırınız. Tahmininizi hangi yöntemle yaptığınızı açıklayınız.
Cevap: En yakın onluğa yuvarlayarak bulucam. 350+100=450  Sonuç=348+104 =452

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 221-222-223-224. Cevapları TUNA Yayınları

3. Aşağıdaki toplama işlemlerinin sonuçlarını, sayıların yüzlüklerini ve onluklarını toplayarak tahmin ediniz. Tahmininizi işlem sonucuyla karşılaştırınız.
Cevap:
a) 195 + 521= Tahminim= 720 Sonuç= 716
b) 529 + 356=Tahminim=880 Sonuç= 885
c) 797 + 1= Tahminim=798 Sonuç= 798


Zihinden Toplama Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 64 Cevapları TUNA Yayınları

1. Aşağıda verilen işlemlerin sonucunu zihinden bulunuz.
Cevap:
a) 40 + 30=70
b) 58 + 23=81
c) 65 + 24=89
ç) 578 + 4=582
d) 619 + 5=624
e) 870 + 6=876
f) 500 + 30=530
g) 400 + 70=470
ğ) 600 + 90=690


Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.