Anasayfa Kitap Cevapları
28 Eylül 2022, 1:15 - Betül Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 96-97-98. Cevapları TUNA Yayınları

3. Ünite – Sayılar ve İşlemler Hazır Mıyız? Cevapları

3. Ünite Sayılar Ve İşlemler 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 96-97-98. Cevapları TUNA Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları TUNA Yayınları

1. 8 katlı bir apartmanın her katında 4 daire vardır. Apartmanda toplam kaç daire olduğunu tekrarlı toplama ve çarpma işlemi yaparak iki farklı yoldan bulunuz.
Cevap:
8×4=32
8+8+8+8=32


2. 5’ten başlayarak 50’ye kadar beşer beşer sayınız. Saydığınız sayıları kullanarak çarpım tablosu oluşturunuz.
Cevap: 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50
1×5=5
2×5=10
3×5=15
4×5=20
5×5=25
6×5=30
7×5=35
8×5=40
9×5=45
10×5=50


Tabaklardaki toplam çilek sayısını çarpma işlemi yaparak bulunuz.
Cevap: 7×4=28


4. Her hafta kumbarasına 15 TL atan Özer, 5 haftada kaç lira biriktirir?
Cevap: 15×5=75 lira biriktirir.


5. Demet, 15 kitabını 3 rafa, her rafta eşit sayıda kitap olacak şekilde dizdi. Demet, her rafa kaç kitap dizmiştir?
Cevap: 15÷3=5

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 225-227-228-229. Cevapları MEB Yayınları

6. Aşağıdaki işlemde noktalı yerlere doğru ifadeleri yazınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları TUNA Yayınları


7. Remzi Öğretmen, 36 öğrencisini dörderli gruplara ayırdı. Öğrenciler dörder kişilik kaç gruba ayrılmıştır?
Cevap: 36÷4=9 gruba ayrılmıştır.


Çarpma İşleminin Kat Anlamı Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları TUNA Yayınları

“Tülin, yaz tatilinde 3 kitap okudu. Ağabeyi Hamit ise Tülin’in okuduğu kitap sayısının iki katı kadar kitap okudu. Hamit, yaz tatilinde kaç kitap okumuştur?”
Yukarıdaki problemi nasıl çözersiniz? Problemdeki “iki katı kadar” sizin için ne anlama gelir?
Cevap: 3×2=6 kitap okumuştur. İki katı kadar çarpı iki anlamına geliyor.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 98 Cevapları TUNA Yayınları

1. “Merve’nin iki kartonu var. Hakan ise Merve’nin karton sayısının 5 katı kadar kartona sahiptir. Hakan’ın kaç kartonu vardır?”
Cevap: 2×5=10 Kartonu vardır.


Aşağıdaki çalışmaları verilen soruya göre yapınız.
a) Bu problemin çözümünde ikişer kartondan oluşan 5 gruptan söz edilebilir mi? Açıklayınız.
Cevap: Evet söz edilebilir çünkü 2’nin beş katından söz edilmiştir.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 120-121-122. Cevapları MEB Yayınları

b) Bu problem iki gruptan oluşan kartonlarla mı ilgilidir? Açıklayınız.
Cevap: Evet Merve ve Hakanın kartonlarından bahsedilmiştir.


c) Bu problemde “beş katı kadar” iki grup arasındaki ilişkiyi ifade etmek için kullanılabilir mi? Açıklayınız.
Cevap: Evet kullanılabilir aynı sonuca çıkar.


2. “Serpil 10 yaşındadır. Serpil’in babasının yaşı, Serpil’in yaşının 3 katı kadardır. Serpil’in babası kaç yaşındadır?” Yukarıdaki problemin çözümünde Serpil’in babasının yaşını bulmak için hangi işlemi yapmak gerekir?
Cevap: 10×3=30 yaşındadır. Çarpma işlemi kullandım.


3. 5 x 7 = 35 ifadesini “Yedinin beş katı, otuz beşe eşittir.” şeklinde okuyabilir miyiz? Açıklayınız.
Cevap: Evet okuyabiliriz çünkü ikisinin de cevabı budur.Sonuç değişmez.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.