Anasayfa
Ara Bul
25 Ağustos 2021, 4:56

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 110-111-112-113-114-115-116. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Timur’un Filleri

4. TEMA Millî Kültürümüz HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 110 Cevapları MEB Yayınları

Soru: 1. Nasrettin Hoca ile ilgili bildiklerinizi anlatınız.

Cevap: 1208 Hortu doğumlu, Anadolu Selçukluları döneminde Hortu ile Akşehir çevresinde yaşayan efsanevi hikayeleriyle ünlü bir hocadır.

Soru: 2. Bildiğiniz bir Nasrettin Hoca fıkrasını arkadaşlarınıza anlatınız

Cevap:

Hırsızın Hiç mi Suçu Yok ?

Bir gün Nasreddin Hoca’nın eşeği çalınmış. Can sıkıntısı içinde durumu komşularına anlatınca her kafadan bir ses çıkmaya başlamış. Birisi :
– Hocam demiş niye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki ?
Bir başkası :
– Evine hırsız giriyor da senin nasıl haberin olmuyor ? diye konuşmuş.
Bir diğeri de :
– Hocam demiş, kusura bakma ama eşeğin çalınmasına en büyük sebep yine sensin. Çünkü doğru dürüst bir ahırın bile yok. Nerden baksan dökülüyor. Hoca kızmış :
– Yahu demiş, iyi, güzel de kabahatin hepsi benim mi ? Hırsızın hiç mi suçu yok ?

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 111 Cevapları MEB Yayınları

1.Etkinlik

Soru: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap:

bağ: meyve bahçesi
yol ayrımı: Yolların birbirinden ayrıldığı yer, kavşak
müjde: Birine sevindirici bir haber verileceği zaman söylenir

2.Etkinlik

Soru: Fıkranın konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Cevap:

Konusu: Timur adlı Hükümdar Akşehir’e fil getirir. Bu fil ahaliye zarar verir. Ahali de Nasrettin Hoca dan yardım ister.
Ana fikri: Bir amaç uğruna yola çıktığımızda yola çıktığımız kişileri yarı yolda bırakmamalıyız.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları MEB Yayınları

3.Etkinlik

Soruları okuduğunuz metne göre cevaplayınız.

Soru: 1) Akşehirliler filden niçin şikâyetçilermiş?

Cevap: Fiil bağlara ve bahçelere zarar verdiği için Akşehir halkı filden şikayetçiymiş.

Soru: 2) Akşehirliler Nasrettin Hoca’dan ne istemiş?

Cevap: Akşehir halkı Nasrettin Hoca dan Hükümdarın yanına gidip filin çaresine bakmasını söylemesini istemiştir.

Soru: 3) Nasrettin Hoca kimin yanına gitmiş?

Cevap: Nasrettin Hoca Hükümdar Timur’un yanına gitmiştir.

Soru: 4) Nasrettin Hoca neden Akşehirlilere ders vermek istemiş?

Cevap: Nasrettin Hoca, Akşehirliler onu yarı yolda bıraktığı için ders vermek istemiştir.

Soru: 5) Nasrettin Hoca Timur’a ne demiş?

Cevap: Nasrettin Hoca Timur’a “Filden memnunuz ve ahali olarak filin dişisini getirmenizi istiyoruz” demiştir.

Soru: 6) Fıkranın sonunda ne olmuş?

Cevap: Fıkranın sonunda Nasrettin Hoca ahaliye “Müjdeler olsun. Filin dişisi de geliyor!” diyerek ders vermiştir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları MEB Yayınları

4.Etkinlik

Soru: Karşılaştığımız sorunların çözümünde aile büyüklerimizin fikrini almak neden önemlidir? Bu fikirler bize neler kazandırır?

Cevap: Aile büyüklerimiz bizlere doğru yolu daha iyi gösterecek kişilerdir. Bizim doğru diye düşündüğümüz fikirler yanlış olabilir. Bundan dolayı en iyi bilecek olan kişiler ailelerimize sormamız gerekir.

5.Etkinlik

Soru: Fıkraya uygun iki başlık bulunuz

Cevap:

  • Köylünün Sorunu
  • Dişi Fil

6.Etkinlik

Soru: Nasrettin Hoca’nın yerinde olsaydınız ahalinin isteğine nasıl bir çözüm yolu bulurdunuz?

Cevap: Nasrettin Hoca’nın yerinde olsaydım Hükümdara olan sorunları anlatır ve fillerin yerinin ayrı bir yer olmasını söylerdim. Bu sayede hem bahçelere karışamazdı hem de filler gitmemiş olurdu.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 114 Cevapları MEB Yayınları

7.Etkinlik

Soru: Kelebeklerin üzerinde karışık olarak verilen kelimelerin zıt anlamlısı yaprakların içinde verilmiştir. Zıt anlamlı kelimeleri örnekteki gibi eşleştiriniz.

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 114 Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları MEB Yayınları

8.Etkinlik

Soru: a) İki noktanın kullanıldığı yerlerle ilgili verilen bilgileri okuyunuz.

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 115 Cevapları

Soru: b) Örnekleri inceleyerek aşağıya iki noktanın kullanımına uygun cümleler yazınız.

Cevap:

  • Pazara gittiğimiz zaman bir sürü alacağımız sebzeler var: Domates, salatalık, fasulye, patlıcan.
  • Harfeler ikiye ayrılır: Sesli harfler ve sessiz harfler.
  • Öğretmenim Arda’ya:
    -Ödevlerini yapman gerekiyor, dedi.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 116 Cevapları MEB Yayınları

9.Etkinlik

Soru: Ninniyi özenli ve okunaklı şekilde yazınız. Yazınızı görsellerle süsleyiniz.

Cevap:

Dandini dandini dastana
Danalar girmiş bostana
Kov bostancı danayı
Yemesin lahanayı nenni

Biner atın iyisine
Düşer yolun kıyısına
Haber verin dayısına
Şeker alsın kuzusuna nenni

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.