Anasayfa
Ara Bul
1 Ekim 2021, 14:04
Zulal2
Üye

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 190-191. Sayfa Cevapları SDR İpekyolu Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 189, 190, 191. Sayfa Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Teknoloji (Serbest Okuma Metni) 5. Tema

Teknoloji (Serbest Okuma Metni) Etkinlik Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 190 Cevapları

TEMA SONU DEĞERLENDİRME

İlk altı soruyu, yukarıdaki şiire göre cevaplayınız.

Soru: 1. Şiire bir başlık vermeniz istense bu ne olurdu?

Cevap: Paratoner olurdu.

Soru: 2. Şiirde hangi teknolojik icattan söz ediliyor?

Cevap: Paratoner teknoloji icadından bahsedilmektedir.

Soru: 3. Şiirde sözü edilen icadın kâşifi kimmiş?

Cevap: Franklin’dir.

Soru: 4. Şiirde sözü edilen icadın insanlık için önemi nedir?

Cevap: Yapıları, yıldırım düşmesinden koruyan bir araçtır. Bundan dolayı insanlar için önemlidir.

Soru: 5. Şiirde geçen isimleri bulup listeleyiniz.

Cevap: Zaman, fırtına, bağır, bulut, paratoner, Franklin, şimşek

Soru: 6. Şiir kaç sözcükten oluşmuştur?

Cevap: şiir on yedi sözcükten oluşmuştur.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 191 Cevapları

Soru: 7. Aşağıda verilenleri dikkate alarak bir öykü oluşturup yazınız.

Cevap: Ali ve Ayşe fen dersi için bir buluş yapacaklardır. Bunun için sabah erkenden okulun laboratuvarına gelerek buldukları problem için çözüm çalışmalarına başlamışlardır. Ali ve Ayşe’nin yapacağı buluş bir güneş enerjisi ile çalışan motor ve bu motor evin elektriğini sağlayacaktır. Çalışmalarını akşama kadar bitirmişler ve yarın için buluşlarını hazırlamışlardır. Bunun üzerine buluşu Ali evine götürür. yarınki fen dersine buluşlarını getirerek sınıfta olan yarışmanın birincisi olurlar.

Soru: 8. Aşağıdaki isimleri hecelerine ayırıp tekrar yazınız.

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 191 Cevapları

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.