Anasayfa
Ara Bul
25 Ağustos 2021, 5:47
Zulal2
Üye

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 296-297-298-299. Sayfa Cevapları SDR İpekyolu Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 296, 297, 298, 299. Sayfa Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Tema Sonu Değerlendirme

8. Tema: Doğa ve Evren : Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 296 Cevapları

Soru: 1. Metnin kahramanları kimlerdir?

Cevap: Metnin kahramanları Öykü ve Öykü’nün annesidir.

Soru: 2. Öykü, annesinin uğraşı hakkında hangi bilgileri veriyor?

Cevap: Annesi bahçe ile ilgili toprağı gübrelediğini, suladığını, bitkilerin yapraklarını temizlediğini söylemektedir.

Soru: 3. Öykü’nün annesi, hangi haberden sonra vaktini bahçede daha çok geçirmeye başlamıştır?

Cevap: “Yılın Bahçesi” yarışmasını duyduktan sonra bahçede daha çok vakit geçirmeye başlamıştır.

Soru: 4. Bu metne başlık yazınız.

Cevap: Yılın Bahçesi

Soru: 5. Metinden iki özel, iki de tür adı bulup yazınız.

Cevap:

Özel ad: Öykü, Yılın Bahçesi
Tür adı: bahçe, bitki

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 297 Cevapları

Soru: 6. Ağacın üzerindeki yapraklarda yazan sözcükleri inceleyiniz. Bunları “Tekil” ve “Çoğul” başlığı altında uygun sepetlere yazınız.

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 297 Cevapları

Soru: 7. Aşağıdaki şiirin noktalama işaretleri verilmemiştir. Yay ayraç ile belirtilen yerlere uygun noktalama işaretlerini yazınız.

Cevap:

Her ay(,)
Doğum gününü kutluyor Ay(.)
Söylesenize bana(;)
Yanıp sönen yıldızlar
Pastasının mumlarıysa(,)
Ay kaç yaşında(?)
Aytül AKAL, Mavisel YENER

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 298 Cevapları

Soru: 8. Karışık olarak verilen sözcüklerden cümleler oluşturunuz. Cümlelerin sonlarına, uygun noktalama işaretleri koyunuz.

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 298 Cevapları

Soru: 9. “Doktor-hastane” sözcükleri arasındaki ilişki, aşağıdaki hangi sözcük çiftleri arasında vardır? Bulup eşleştiriniz.

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 298 Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 299 Cevapları

Soru: 10. Aşağıda özellikleri verilen adları bulup işaretleyiniz.

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 299 Cevapları

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.