Anasayfa
Ara Bul
15 Eylül 2021, 11:27

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 72-73. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 72-73. Cevapları MEB Yayınları TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

2. TEMA Milli Mücadele ve Atatürk

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları MEB Yayınları

Soru: 1) Atatürk yurt gezilerine çıktığında ne yaparmış?
Cevap: Atatürk yurt gezilerine çıktığı zaman bir okula uğrar ve oradaki öğretmen ve öğrenciler ile konuşurmuş.

Soru: 2) Atatürk hangi okula uğramış?
Cevap: Bir köy okuluna uğramıştır.

Soru: 3) Atatürk sınıfa girince öğretmen ne yapmış?
Cevap: Atatürk sınıfa girince öğretmen kürsüsünü Atatürk’e bırakmak istemiştir.

Soru: 4) Öğretmenin bu davranışı üzerine Atatürk neler söylemiş?
Cevap: Atatürk öğretmenin bu davranışı üzerine “Hayır, yerinize oturunuz ve dersinize devam ediniz” demiştir.

Soru: 5) Bu anıdan nasıl bir sonuç çıkarıyorsunuz?
Cevap: Atatürk öğretmenlere olan saygısını ve verdiği değeri göstermiştir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları MEB Yayınları

Soru: 6) “Babam yarın gece gelecek.” cümlesindeki “gece” sözcüğünün zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B

A) sabah B) gündüz C) akşam

Soru: 7) Aşağıdaki kelime çiftlerinden hangisi zıt anlamlıdır?
Cevap: A

A) ileri – geri B) barış – sulh C) yurt – vatan

Soru: 8) Cümlelerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y)
harfi yazınız.
Cevap:

(Y) Eş görevli kelimeleri ayırmak için nokta kullanılır.
(D) Korku, heyecan, özlem gibi duyguları belirten cümlelerin sonuna ünlem işareti konur.
(Y) “Atatürk nerede doğmuştur” cümlesinin sonuna nokta konur.
(D) Hitap kelimelerinden sonra virgül kullanılır

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.