Anasayfa
Ara Bul
28 Ağustos 2021, 23:55

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 92-94-95-96-97-98. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Hayat Tamircisi

3. TEMA Erdemler

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 92 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Soru: 1. Yardıma muhtaç hayvanlar için neler yapılabilir?

Cevap: Yardıma muhtaç olan hayvanların sağlığına baktırabilir, onlara yuva bulabilir, yiyecek verebiliriz.

Soru: 2. Hayvanlar olmasaydı dünya nasıl bir yer olurdu?

Cevap: Hayvanlar dünyamızda olan ekosisteme dahillerdir. Eğer hayvanlar olmasaydı ekosistem bozulurdu. Hayvanların etinden, sütünden yararlanıyoruz. Ayrıca bizi korumalarını sağlıyoruz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 94 Cevapları MEB Yayınları

1.Etkinlik

Soru: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap:

Protez: Eksik bir organın yerini tutması, bir sakatlığı örtmesi için yapılan ve takılan yapay organ ya da parça
Klinik: Hastanelerde, ayakta bakılması gereken hastaların tanılarının ve sağaltımlarının yapıldığı yer.
Muhabir: Gazetelerde, haber ajanslarında çalışan ve haber toplayıp bunlara ulaştıran, haberleri bildiren, yazan kimse

2.Etkinlik

Soruları metne göre cevaplayınız.
Soru
: 1) Metinde hayvanlara yardım eden kimdir?

Cevap: Hayvanlara yardım eden  Hasan Kızıl’dır.

Soru: 2) Hasan Kızıl nerede yaşamaktadır?

Cevap: Hasan Kızıl Mardin Derik’te yaşamaktadır.

Soru: 3) Hasan Kızıl hayvanlar için neler yapmıştır?

Cevap: Hasan Kızıl engelli hayvanlar için yürüteç ve protez ayak yapmıştır.

Soru: 4) Hasan Kızıl’ın diğer projeleri nelerdir?

Cevap: Hasan Kızıl’ın diğer projeleri; ısıtmalı ayakkabı, güneş panelleri gibi teknolojik projeleri vardır.

Soru: 5) Hasan Kızıl’ın en büyük hedefi nedir?

Cevap: Hasan Kızıl’ın en büyük hedefi dört ayağı da olmayan hayvanlar için biyonik ayaklar geliştirmektir

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 95 Cevapları MEB Yayınları

3.Etkinlik

Soru: Sokak hayvanlarına yardım etmek neden önemlidir?

Cevap: Sokak hayvanları bakıma muhtaç ve kalacak yeri olmayan hayvanlardır. Onların zarar görmesini engellememiz ve yardımcı olmamız gerekir. Savunmasız oldukları için yardım etmemiz gerekir.

4.Etkinlik

Soru: Soruları cevaplayarak bulmacayı çözünüz.

Cevap:

1) “Uzun” kelimesinin zıt anlamlısı nedir? (Kısa)
2) “Ev” kelimesinin eş anlamlısı nedir? (Konut)
3) “Kapalı” kelimesinin zıt anlamlısı nedir? (Açık)
4) “Atik” kelimesinin eş anlamlısı nedir? (Çevik)
5) “Kalın” kelimesinin zıt anlamlısı nedir? (İnce)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 95 Cevapları3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 95 Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları MEB Yayınları

5.Etkinlik

Soru: Hasan Kızıl’a hayvanlar için yaptığı iyilikler ile ilgili  duygu ve düşüncelerinizi anlatan bir mektup yazınız.

Cevap: Sevgili Hasan Kızıl,

Öncelikle sizi tanıdığıma memnum olduğumu söylemek istiyorum. Birçok insan hayvanları sevmeyip onlara zarar verirken sizin hayvanlar için yaptığını iyilikler çok dikkatimi çekti ve çok sevindirdi. Hayvanlara gösterilmesi gereken ilgiyi ve sevgiyi siz göstermeyi başarmışsınız. Yaptığınız iyilikler onların hayatını kolaylaştıracaktır. Bunları yaptığınız için size çok teşekkür ederim.
Kendinize iyi bakmanız dileğiyle…

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları MEB Yayınları

5.Etkinlik

Soru: a) Ünlem işaretinin kullanıldığı yerlerle ilgili verilen bilgileri okuyunuz

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 97 Cevapları

Soru: b) Ünlem işaretinin kullanıldığı cümleler yazınız.

Cevap:

Hey! Çabuk buraya gel.
İşte şimdi yandık!..
Bu ne güzel tesadüf!
Eyvah, yine soğuk olacak!

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 98 Cevapları MEB Yayınları

7.Etkinlik

Soru: Tekerlemeyi özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

Cevap: Bu kısmı kendiniz yapmalısınız.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.