Anasayfa
Ara Bul
25 Ağustos 2021, 0:51

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 99-100-101-102-103-104. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 99, 100, 101, 102, 103, 104. Cevapları MEB Yayınları En İyi Buğday (Dinleme /İzleme Metni)

3. TEMA Erdemler

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 99 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Soru: 1. Paylaşmanın faydaları nelerdir?

Cevap: Paylaşarak insanlar aralarındaki bağlılığı güçlendirir, Yardımlaşma bilincini kazanmış olurlar.

Soru: 2. Komşuluk ilişkileri neden önemlidir?

Cevap: Komşuluk her zaman önemli görünür. Çünkü komşularımızı her zaman gözetmemiz gerekir. Yardıma ihtiyaçları olduğu zaman yardım etmeliyiz. Aynı şekilde onlarda bize karşı böyle olmalıdırlar. Bundan dolayı komşuluk çok önemlidir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 100 Cevapları MEB Yayınları

1.Etkinlik

Soru: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap:

Fedakar: Kendini ya da başka bir şeyi yine herhangi bir durum veya kişi adına feda etmekten kaçınmayan kimse.
Polen: Çiçek tozu
Rakip: Herhangi bir işte, bir yarışta birbirini geçmeye uğraşan, aynı şeyi, aynı ya da daha iyi sonucu sağlamaya çalışan, birbiriyle yarışan

2.Etkinlik

Soruları dinlediğiniz metne göre cevaplayınız
Soru
: 1) En iyi buğday yarışmasını kim kazanmıştır?

Cevap: En iyi buğday yarışmasını çiftçi kazanmıştır.

Soru: 2) Çiftçi gazetecileri röportaj için nereye davet etmiştir?

Cevap: Çiftçi röportaj için gazetecileri serin bir yere davet etmiştir.

Soru: 3) Gazeteciler röportajda çiftçiye ne sormuştur?

Cevap: Gazeteciler röportajda çiftçiye “iyi buğday yetiştirmenin en büyük sırrı nedir?” diye sormuşlardır.

Soru: 4) Çiftçi buğdayının kalitesini nasıl arttırmıştır?

Cevap: Çiftçi buğdayın kalitesini iyi buğday tohumlarını komşuları ile paylaşarak artırmıştır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 101 Cevapları MEB Yayınları

3.Etkinlik

Soru: Dinlediğiniz metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Cevap:

Konusu: İyi buğday yetiştirmek nasıl olur?
Ana fikri: İyilik yaparak iyilik buluruz.

4.Etkinlik

Soru: Dinlediğiniz metne uygun iki başlık bulunuz.

Cevap: İyi Buğday / Tohumların Gücü

5.Etkinlik

Soru: Komşularımıza yardım etmek neden önemlidir?

Cevap: Komşularıma yardı  etmek birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirir. Komşumuzun yardıma ihtiyacı olduğunu gördüğümüz zaman ona yardım etmeli ve karşılıksız yapmalıyız.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 102 Cevapları MEB Yayınları

6.Etkinlik

Soru: Verilen hikâye unsurlarına uygun olarak duygu ve düşüncelerinizi anlatan bir hikâye yazınız.

Cevap: Okulun İlk Günü

Okulun ilk günü hepimiz çok heyecanlıydık. Aras ve Coşkun’u görmek için erkenden okula gittim. Aras Beril diye seslendi. Onun seslendiğini duyunca yanlarına koştum. Hep beraber törene geçtik sonra sınıflarımıza. Sınıfta ilk der çok güzel geçti. İkinci ders sınıfımızdan bir arkadaşımızın kalem kutusunun kaybolduğunu öğrendik. Teneffüste bahçede gezinirken kalem kutusu bulduk. Sınıfa götürerek onun arkadaşımıza ait olup olmadığını öğrendik. Kalem kutusu sınıf arkadaşımıza aitmiş. Bize bulduğumuz için çok teşekkür etti. Bizde onun mutluluğunu görünce daha çok sevindik.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 103 Cevapları MEB Yayınları

7.Etkinlik

Soru: Boşluklara uygun noktalama işaretlerini koyunuz

Cevap:

1) Ankara’ya gidecek misin (?)
2) Çantamda kitap (,) defter (,) kalem ve silgi var (.)
3) Tren saat kaçta kalkacak (?)
4) Planlı çalışan başarır (.)
5) Eve geldi (,) yemek yedi (,) uyudu (.)
6) Ercan (,) Çınar (,) Ece sinemaya gitti (.)
7) 14 (.) 07 (.) 2005 tarihinde doğdum (.)
8) Okuma yarışmasında 2 (.) oldum (.)
9) Yarın nerede buluşacağız (?)
10) Hafta sonu tiyatroya gidelim mi (?)
11) Yaşasın (!) Takdir aldım (.)
12) Dur, yolcu (!)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları MEB Yayınları

8.Etkinlik

Soru: Sayışmayı özenli ve okunaklı şekilde yazınız. Yazınızın etrafını görsellerle süsleyiniz.

Cevap: Bu kısmı sizin yapmanız gerekir.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.