Anasayfa Kitap Cevapları
29 Nisan 2022, 10:53 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 125-127-128-129-130-131. Cevapları MEB Yayınları

Cirit Oyunu Metni Cevapları

4. TEMA Milli Kültürümüz : 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 125-127-128-129-130-131. Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 125 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Hangi spor dalıyla ilgileniyorsunuz?
Cevap: Ben yüzme ile ilgileniyorum. Yüzmeyi çok seviyorum. Bu alanda da başarılı olmak istiyorum.

2. Yörenizde kültürümüze ait hangi oyunlar oynanmaktadır?
Cevap: Bizim yöremizde yani Hatay da halebi oynanmaktadır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 127 Cevapları MEB Yayınları

1.Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Köy düğünü: Genellikle köy meydanında yapılan tüm köylünün davetli olduğu çeşitli yöresel kıyafetlerin giyildiği düğüne köy düğünü denmektedir
Panayır: Genellikle kasabalarda belli zamanlarda kurulan geniş çaplı eşya ya da hayvan pazarı.
Silindir: Alt ve üst taban düzlemleri birbirine eşit dairelerden oluşan, açıldığında yan yüzü dikdörtgen, alt ve üst yüzü birer daire olan cisim

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 140-141. Cevapları MEB Yayınları

2.Etkinlik

Soruları okuduğunuz metne göre cevaplayınız

1) Cirit nasıl bir oyundur?
Cevap: Cirit, iki takımdan oluşan atların üstünde ellerinde değnek ile birbirlerine atması ile oynanan bir oyundur.

2) Cirit oyunu Anadolu’ya nereden gelmiştir?
Cevap: Cirit Anadolu’ya Orta Asya’dan gelmiştir.

3) Cirit oyunu Anadolu’ya ne zaman gelmiştir?
Cevap: Cirit oyunu Anadolu’ya Cengiz Han zamanında gelmiştir.

4) Cirit oyununda sopaların uçları neden yontulur?
Cevap: Cirit oyununda sopaların ucu yaralanmaları engellemek için yontulur.

5) Cirit oyunu nerelerde oynanır?
Cevap: Cirit oyunu, düğünlerde, önemli günlerde ve panayırlarda oynanır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları MEB Yayınları


3.Etkinlik

Oyun arkadaşlarınızı seçerken nelere dikkat edersiniz?
Cevap: Oyun arkadaşlarımı seçerken mızıkçılık yapmayacak oyunu kurallarına göre oynayacak ve hile yapmayacak arkadaşlarımı seçiyorum.


4.Etkinlik

Verilen kelimelerin karşısına eş ve zıt anlamlısını yazınız.
Cevap:
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 128 Cevapları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 129 Cevapları MEB Yayınları


5.Etkinlik

a) Tırnak işaretinin kullanıldığı yerlerle ilgili verilen bilgileri okuyunuz.
Cevap:
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 129 Cevapları

b) Verilen örnekleri inceleyerek tırnak işaretinin kullanımına uygun cümleler yazınız
Cevap:
Atatürk: “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” demiştir.
Genç kız, kazada babasını gördüğünde, “Yetişin!” diye çığlık attı.
Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ilk ve tek deneme kitabı, “Beş Şehir”dir. (Burada başkasından alıntı yapmadık ancak kitap isimleri ve başlıklar da tırnak içerisine alınır)

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 42-44-45-46-47-48-49-50 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 130 Cevapları MEB Yayınları


6.Etkinlik

Görsellerdeki oyunlardan birini seçerek tanıtınız. Tanıtımı formdaki yönergelere uygun yapınız.
Cevap:
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 130 Cevapları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 131 Cevapları MEB Yayınları


7.Etkinlik

Tekerlemeyi özenli ve okunaklı şekilde yazınız. Yazınızı görsellerle süsleyiniz.
Cevap:
Fış fış kayıkçı, kayıkçının küreği
Hop hop eder yüreği
Akşama fincan böreği
Sabaha bayram çöreği

Fış fış kayıkçı, kayıkçıya gidelim
Kayığına binelim, denizlerde gezelim
Balık gibi yüzelim

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.