Anasayfa Kitap Cevapları
29 Nisan 2022, 11:32 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 135-136-137. Cevapları Gizem Yayıncılık

Kar Fabrikası Dinleme Metni Cevapları

5. TEMA: DOĞA VE EVREN 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 135-136-137. Sayfa Gizem Yayıncılık


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları Gizem Yayınları


1. ETKİNLİK: ÖĞRENMEDEN ÖNCE

Aşağıdaki bilmecelerle cevaplarını eşleştirelim
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları Gizem Yayınları


2. ETKİNLİK: DİNLEYELİM

“Kar Fabrikası” hikâyesini dikkatle dinleyelim. Dinlerken aşağıdaki kişilerin yaptığı konuşmalardan birer cümlesini yazalım.
Cevap:

Sinem : Babam bir kar fabrikasında çalışıyormuş.
Anne : Ne gördün kızım anlat bakalım.
Baba : Birbirlerine yapıştırmadan nazikçe itin onları, çok dikkatli olun.


3. ETKİNLİK: KELİME ÇALIŞALIM

“Kristal” kelimesinin anlamını önce tahmin edelim, sonra sözlükten bularak okuyalım. Aşağıdaki kar kristallerini istediğimiz renklere boyayalım.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 84-86-87-88-89-90-91. Cevapları MEB Yayınları

Kristal
Tahminim: İnce buz.
Anlamı: Billurdan yapılan şey

3.-Sinif-Turkce-Gizem-Yayincilik-Sayfa-135-Ders-Kitabi-Cevaplar


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları Gizem Yayınları

4. ETKİNLİK: ANLAYALIM

a. Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

1) Sinem, rüyasında nereye gidiyormuş?
Cevap: Bir kar fabrikasına gidiyor.

2) Mutfakta çalışanların görevi neymiş?
Cevap: Bulutların arasındaki su damlacıkları buz kristalleri ile karıştıracak.

3) Tasarım bölümündekiler kristallere nasıl bir şekil veriyormuş?
Cevap: Tasarım bölümündekiler kristallere altı köşeli şekiller veriyormuş.

4) Dağıtım bölümündekiler ne yapıyormuş?
Cevap: Kar tanelerini yere indiriyorlarmış

5) Kar taneleri ne işe yarayacakmış?
Cevap: Kar taneleri düştükleri toprakları besleyip bitkileri donmaktan kurtaracakmış Aynı zaman da barajları dolduracakmış.


b. Sinem’in gördüğü rüyayı ana hatlarıyla yazalım
Cevap: Sinem rüyasında Babasının bir kar fabrikasında çalışmaktadır. Yakaları tüylü, mavi ceketli adam görev dağılımı yapmıştır. Mutfak görevlileri, tasarım görevlileri ve dağıtım görevlileri bulunmaktadır. Hepsinin ayrı görevi vardır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32-33-34-35-36. Cevapları Gizem Yayıncılık

5. ETKİNLİK: SÖZ VARLIĞIM

Aşağıdaki kutucuklara gelmesi gereken noktalama işaretlerini yazalım.
Cevap:

3.-Sinif-Turkce-Gizem-Yayincilik-Sayfa-136-Ders-Kitabi-Cevaplar


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları Gizem Yayınları

6. ETKİNLİK: KONUŞALIM

En sevdiğimiz mevsimin hangisi olduğunu, bu mevsimde çevremizde ne tür değişikliklerin yaşandığını arkadaşlarımıza anlatalım.
Cevap: Benim en sevdiğim mevsim ilkbahardır. Çiçekler açar, her yer yemyeşil olur. Kuşlar ötüşür, bahar eğlenceleri yapılır.


7. ETKİNLİK: YAZALIM

Aşağıdaki kutucuklara resimler çizelim. Eksik olan mevsim ve ay adlarını da yazarak mevsim şeridi hazırlayalım.
Cevap:

3.-Sinif-Turkce-Gizem-Yayincilik-Sayfa-137-Ders-Kitabi-Cevaplar


8. ETKİNLİK: ÖĞRENDİKTEN SONRA

Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

Kar kristalleri hangi geometrik şekle benziyor?
Cevap: Altıgene benzemektedir.

Kar yağışının toprağa ve bitkilere nasıl yararları vardır?
Cevap: Kar taneleri düştükleri toprakları besleyip bitkileri donmaktan kurtarır.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.