Anasayfa Kitap Cevapları
29 Nisan 2022, 11:32 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 139-140. Cevapları Gizem Yayıncılık

5. Temada Öğrendiklerimizi Değerlendirelim  Cevapları

5. TEMA: DOĞA VE EVREN 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 139-140.  Sayfa Gizem Yayıncılık


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 139 Cevapları Gizem Yayınları

A) Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız

1. Aşağıdakilerden hangisi metnin konusu olabilir?
Cevap:

(X) Ay  () Dünya () Güneş


2. Ay’ı bütün olarak ne zaman görebiliriz?
Cevap:

() Yarımay vaktinde
(X) Dolunay vaktinde
() Hilal vaktinde


3. Aşağıdakilerden hangisi Ay ile Dünya’nın benzer özelliği değildir?
Cevap:

() Güneş ışığı almayan yerlerinin karanlıkta kalması
(X) Işığını Güneş’ten alıyor olmaları
() Canlıların yaşamasına imkân tanımaları


4. Okuduğunuz metni özetleyiniz
Cevap: Ay güneşten ışık alır ve biz bu şekilde görürüz. Ay ve dünya ışığını Güneş’ten alır. Ayı en net olarak dolunay şeklinde görürüz. Göremediğimiz kısmı karanlıktır ve dünyadan görünmez.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 99-100-101-102-103-104. Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 140 Cevapları Gizem Yayınları

B) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(D) Dünya, üzerinde canlıların yaşadığını bildiğimiz tek gezegendir.
(Y) Dünya, Güneş’e en yakın olan gezegendir.
(Y) Ay, gökyüzünde her zaman aynı şekilde görülür.
(D) Güneş sisteminde Dünya ile birlikte sekiz gezegen vardır.
(Y) Yaz mevsiminde havalar soğur, ağaçlar yapraklarını döker.
(D) Güneş, Dünya’ya en yakın olan yıldızdır.
(Y) Ay, Dünya’mızın ısı ve ışık kaynağıdır.
(D) Ülkemizde bilimsel yollarla hava tahmini yapan kurum “Meteoroloji Genel Müdürlüğü”dür


C) Aşağıdaki grafikte Ankara, İstanbul ve Adana illerimizin bazı aylardaki sıcaklık ortalamaları verilmiştir. Grafiği inceleyerek soruları cevaplayınız.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 218-220-220-221-222-223-224 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 140 Cevapları Gizem Yayınları

1) Grafiğe göre en sıcak ilimiz hangisidir?
Cevap:

() Ankara
() İstanbul
(X) Adana

2) En yüksek sıcaklık hangi ayda, hangi ilimizde görülmüştür?
Cevap:

() Temmuz — Ankara
() Temmuz — İstanbul
(X) Temmuz — Adana

3) İstanbul’da görülen en düşük sıcaklık kaç derecedir?
Cevap:

() 9 ºC
(X) 6 ºC
() 0 ºC

4) En düşük sıcaklık hangi ayda, hangi ilimizde görülmüştür?
Cevap:

(X) Ocak — Ankara
() Ocak — İstanbul
() Ocak — Adana

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.