Anasayfa Kitap Cevapları
29 Nisan 2022, 10:51 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 164-165-166-167-168. Cevapları MEB Yayınları

Konuşmak İsteyen Çocuk Dinleme İzleme Metni Cevapları

5. TEMA İletişim: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 164-165-166-167-168. Cevapları MEB Yayınları

Konuşmak İsteyen Çocuk Dinleme İzleme Metni Cevapları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 164 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. En çok kimlerle iletişim kuruyorsunuz?
Cevap:  En çok ailem ve okuldaki arkadaşlarım ile iletişim kuruyorum. Ailem ile iletişim kurmam her an onlarla beraber olmam ve onlar ile bir şeyler paylaşmamdan kaynaklıdır.

2. Konuşmadan nasıl iletişim kurabiliriz?
Cevap: Konuşmadan jest ve mimiklerimiz ile iletişim kurabiliriz. Konuşma engelli vatandaşların da kullandığı işaret dilini de kullanarak iletişim kurabiliriz.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 165 Cevapları MEB Yayınları

1.Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Kafes: Hayvanlar için kullanılan onları kapatmak için yapılan metal, tel veya ağaç taşınabilir bir araçtır.
Miskin: Uyuşuk olan
Tıraş: Saç, sakal gibi kılları kesmeye denir.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 243-244-245-246-247-248 Cevapları MEB Yayınları

2.Etkinlik

Soruları dinlediğiniz metne göre cevaplayınız.
1) Ali annesine ne demiş?
Cevap: Ali annesine “Anne; gel, gel” demiş.

2) Ali babasıyla nerede konuşmuş?
Cevap: Ali babasıyla banyoda konuşmuş.

3) Karabaş, Ali’nin sorusuna nasıl cevap vermiş?
Cevap: Karabaş, Ali’nin sorusuna “Of, of” diye cevap vermiş.

4) Ali’yi kim dinlemiş?
Cevap: Ali’yi dedesi dinlemiş.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 166 Cevapları MEB Yayınları

3.Etkinlik

Dinlediğiniz metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz

Metnin konusu: Ali’nin konuşmak istemesi ve biriyle konuşmak için de uğraşması.
Metnin ana fikri: Aileler her zaman çocuklarına vakit ayırmalıdırlar.


4.Etkinlik

Dinlediğiniz metne iki başlık bulunuz.
Cevap:
Konuşmayı öğrenen Ali
Alinin konuşma çabası


5.Etkinlik

Dinlediğiniz metni ana hatlarıyla anlatınız.
Cevap: Yeni konuşmaya başlayan Ali, ailesi ile konuşmaya çalışmaktadır. İlk annesine giderek ” Anne; gel, gel” diye seslenir. Annesinin işi olduğu için çıkar. Babasının yanına gider ona da seslenir. Babası da konuşamayacağını söyler. Daha sonra Karabaş’a gider ve ona seslenir. Karabaştan da umudunu keser. Bunları izleyen dedesi torunu Ali’yi kucağına alarak onunla sohbet eder.


6.Etkinlik

Dinlediğiniz hikâyeyi canlandırmak için bir grup oluşturunuz. Metindeki kahramanları ve özelliklerini belirleyerek rolleri canlandırınız.
Cevap: Bu etkinliği sınıfınızda yapınız.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132-133-134-135-136-137. Cevapları MEB Yayınları

7.Etkinlik

İnsanlarla iletişim kurmak neden önemlidir?
Cevap: İnsanlar birbirleri ile iletişim kurarak birbirlerini anlarlar. Derdimizi anlatmak için düzgün bir iletişim kurmamız gerekir. Bunun için insanlar için iletişim çok önemlidir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları MEB Yayınları

8.Etkinlik

Kendinizi büyüklerinize ifade edebilmek için neler yapabilirsiniz? Düşüncelerinizi aşağıya yazınız.

a) Bu bölüme noktalama işaretlerini kullanmadan yazınızı yazınız.
Cevap: İnsanlar birbirleri ile iletişim kararken çok dikkatli olmaları gerekir birbirlerini daha iyi anlamak için iyi iletişim olması lazım hakaret etmeden sakin ve belirli bir ses tonunda konuşmamız gerekir

b) Bu bölüme noktalama işaretlerini kullanarak yazdıklarınızı düzenleyiniz
Cevap: İnsanlar, birbirleri ile iletişim kararken çok dikkatli olmaları gerekir. Birbirlerini daha iyi anlamak için iyi iletişim olması lazım. Hakaret etmeden, sakin ve belirli bir ses tonunda konuşmamız gerekir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları MEB Yayınları

9.Etkinlik

Atasözlerini özenli ve okunaklı şekilde yazınız.
Cevap:

Üzüm üzüme baka baka kararır.
Ev alma, komşu al.
Çok bilen çok yanılır.
Ağaç yaşken eğilir.
Ateş düştüğü yeri yakar
Mum dibine ışık vermez.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.