Anasayfa
Ara Bul
26 Temmuz 2021, 3:44
Mehmet
Yönetici

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 18-20-21-22-23-24-25 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 18-19-20-21-22-23-24-25 Cevapları MEB Yayınları 1. Tema Birey ve Toplum –  Son Pişmanlık

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 18. Sayfa Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
1.  Bir işi doğru yapmanın faydaları nelerdir? Anlatınız. 

Cevap: İşin doğrusunu yapmak hem bize hem de topluma faydası vardır. Hak yenmez, insanlar kandırılmaz, işi yapana güven oluşur.

2. İsteksiz yapılan işler hangi sonuçları doğurur? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız. 

Cevap: İşin güzel ve doğru bir şekilde yapılmasını engeller, iş aksayabilir, kötü bir iş ortaya çıkar.

 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 20 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin ediniz. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterine ekleyiniz.

İNŞAAT: Her hangi bir yapının deva eden inşası.
USTA : Bir alan üzerinde kendini geliştiren ve en iyisini yapan kişiye verilen isim.
PATRON : Bir işin veya bir iş yerinin sorumlusu veya sahibi.

Cevap: 

İnşaat : Yapımı tamamlanmamış bina demektir.

Usta : Bir işin ehli, iyi bileni demektir.

Patron : Bir işin sahibi ve işte çalışanların yöneticisi, başı konumunda olan kişi demektir.

2. ETKİNLİK

1.Usta ne iş yaparmış?
Cevap : Usta çok güzel evler inşa edermiş.

Cevap: Çok güzel binalar yapan bir yapı ustasıdır.

2.Yapı ustası yaşlanınca patronuna ne demiş?
Cevap : Artık yaşının ilerlediğini, yorulduğunu ve ailesi ile vakit geçirmek istediğini söylemiş.

Cevap: Emekli olmak istediğini söylemiş.

3.Patron, yapı ustasından ne istemiş?
Cevap : Patron son bir kere ev yapmasını istemiş.

Cevap:  Şimdiye kadar en güzel evi yapıp emekli olmasını istemiş.

4.Usta yaptığı işi neden önemsememiş?
Cevap : Usta bir daha çalışmayacağını düşünerek pek özenmeden bir ev yapmış.

Cevap: Son işi olduğunu düşünüp bir şey olmayacağını düşündüğü için önemsememiş.

5.Usta neden pişman olmuş?
Cevap : Patron evi ustaya hediye etti ve kötü yapmış olduğu evden pişman oldu.

Cevap: Patron, Ustanın yaptığı evi kendisine hediye etmiş fakat evi özensiz yaptığı için pişman olmuş.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 21. Sayfa Cevapları

3. ETKİNLİK

Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Cevap : Yaptığı kötü bir işin ucunun kendisine değmesi sonucu pişman olan bir ev ustası.

Metnin ana fikri: : Hangi işi yaparsak yapalım durumlar ve şartlar ne olursa olsun her zaman en iyisini yapmalıyız.

Cevap: 

Metnin konusu : Ustanın Pişmanlığı

Metnin ana fikri : Her işi özenle yapmak gerekir.

4. ETKİNLİK

Metne uygun iki başlık belirleyiniz.

Cevap :

– Son pişmanlık
– Kaderin cilvesi

Cevap: 

Birinci başlık : İş İşten Geçince

İkinci başlık : Özenle Çalışmanın Önemi

5. ETKİNLİK

Okuduğunuz metinden hareketle iki soru yazıp sınıfta arkadaşlarınıza sorunuz.

– Usta eve neden özenmedi ?
– Patron ondan son kez ne istemiştir ?

Cevap: Yapacağı son ve en güzel evi ona hediye etmek istemiş.

2 . Usta neden işine özenmemiş?

Cevap: Yapacağı son ev olacağı için önemsememiş.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 22. Sayfa Cevapları

6. ETKİNLİK

Hikâye unsurlarını belirleyiniz.

Olay : Emekli olmak isteyen ustanın son kez yaptığı evi baştan sağma yapması.

Kişiler:

– Yapı Ustasının Patronu
– İşçiler
– Yapı Ustası

Yer:
– İnşaat alanı

Cevap: 

Olay : Emekliye ayrılmak isteyen ustanın, patronun desteği ile son kez ev yapması.

Kişiler: Patron ve Usta

Yer : İnşaat alanı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 23. Sayfa Cevapları

7. ETKİNLİK

Başkası için yaptığımız bir işi kendi işimiz gibi yapmak neden önemlidir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap : Eğer bu düşünce ile işimizi yaparsak her zaman daha iyi ve daha kaliteli işler ortaya koyarız.

Cevap: Kendimiz için yaptığımız güzel bir işe nasıl seviniyorsak başkaları için de güzel yapmaya çalışmak bizim gibi mutlu olmalarını sağlayacağı için önemlidir.

8. ETKİNLİK

Kitabımızın bölümlerini tanıyalım.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 24. Sayfa Cevapları

9. ETKİNLİK

Kelimeleri eş anlamlarıyla örnekteki gibi eşleştiriniz. 

eş anlam

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 25. Sayfa Cevapları

Bir önceki etkinlikte numaralandırılmış harfleri kullanarak şifrelenmiş kelimeleri bulunuz.

25 22 24 1 → USTA

28 1 20 11 → YAPI

5 25 27 1 21 → DUVAR

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.