Anasayfa Kitap Cevapları
14 Eylül 2022, 10:33 - Mehmet Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188-190-191-192-193-194 Cevapları MEB Yayınları

Uzaya İlk Yolculuk Metni Cevapları

6. Tema: Bilim ve Teknoloji: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188-190-191-192-193-194 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Uzay denince aklınıza neler geliyor?
Cevap: uzay denince aklıma gezegenler, yıldızlar geliyor.

2. Uzaya gitmek ister miydiniz? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: Uzaya gitmek isterdim. Yıldızları ve gezegenleri yakından görmek istediğim için gitmek isterdim.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 190 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

astronot: Uzayda zaman geçiren kişilere denir.
roket: Astronotların uzaya gitmesi için gereken aracın adıdır.
paraşüt: Yüksek bir yerden yere atlarken yavaş inmek için kullanılan alettir.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 2022

2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Uzaya ilk defa hangi tarihte gidilmiştir?
Cevap: Uzaya 1963 senesinde ilk kez gidilmiştir.

2) Uzaya giden ilk insanın adı nedir?
Cevap: Uzaya ilk giden kişinin adı Yuri Gagarin’dir.

3) Uzaya giden ilk araç hangi özelliklere sahipti?
Cevap: Gelişmiş ve arkasında roketi bulunan çok pahalı bir araç

4) Uzaya giden ilk insanın Dünya’ya dönüşü nasıl gerçekleşmiştir?
Cevap:  Dünyaya dönüşü sırasında dünyaya girdikten sonra kendisini aracından dışarı fırlatıp paraşütle yere inmiştir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 191 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

İzlediğiniz uzay konulu filmlerde neler dikkatinizi çekmiştir?
Cevap: Yıldızlar dikkatimi çekmiştir.


4. ETKİNLİK

Zıt anlamlıları verilen kelimelerle birer cümle yazınız.
Cevap:

uzun: Zürafalar diğer hayvanlara göre oldukça uzundur.
yeni: Yeni çıkan telefonlar peş peşe satıldı.
usta: Musluk arızalanınca eve usta çağırdık.
yanlış: Deneme sınavında 10 yanlışım çıktı.
sol: Evimiz caminin solunda kalıyor.
zor: Deneme sınavı hiç zor değildi.
yukarı: Okulumuz evimizin yukarısında kalıyor.
aydınlık: Geceleri sokaklar ışıklar ile aydınlık kalıyor.
hafif: Pamuk gibi hafifti.
dış: Abim dış mimarlık okudu.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 195-196-197-198 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 192 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK

Verilen kelimelerin eş anlamlılarını bulmacadaki boşluklara yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 192 Cevapları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK

Verilen boşlukları uygun noktalama işaretleriyle doldurunuz.
Cevap:

Nasrettin Hoca (,) bir gece sokakta geziyor (-)
muş. Bekçiler (:)
(-) Bu saatte sokakta ne arıyorsun (?)
Hoca (:)
(-) Uykum kaçtı da onu arıyorum (.)


7. ETKİNLİK

Görseller olayların oluş sırasına göre verilmiştir. Bu görsellere uygun bir hikâye yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları


8. ETKİNLİK

“Uzaya Yolculuk” konulu, özenli ve okunaklı bir yazı yazınız.
Cevap:
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları MEB Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.