Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 4:25
Mehmet
Yönetici

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 202-203-204-205 Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 202-203-204-205 Cevapları MEB Yayınları Tema Değerlendirme Çalışması

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 202 Cevapları MEB Yayınları

1) Çevremizde gördüklerimiz nelerden yapılır?

Cevap: Çevremizde bir çok farklı ürün ve alet görmekteyiz. Bu aletlerin bir çoğu farklı alet ve malzemelerden yapılır. Her malzemenin farklı ürünlerde kullanılması insanların yararınadır.

2) Çevremizde hangi malzemelerden yapılmış eşyalar vardır?

Cevap: Çevremizde bir çok eşya vardır.  Mesela masalar tahtadan, Merdivenler metalden, pencereler camdan ve sandalyeler ise plastikten yapılmıştır.

3) Diş fırçamız hangi malzemeden yapılmıştır?

Cevap: Diş fırçam plastik denilen malzemeden yapılmıştır.

4) Su almak için kullandığımız musluğumuz hangi maddeden yapılmıştır?

Cevap: Sularımızın aktığı çeşmeler demiz gibi metal aletlerden yapılmıştır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 203 Cevapları MEB Yayınları

 

5) “Görev” kelimesinin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) meslek
B) vazife
C) gövde

Cevap: B

6) “Elini yüzünü yıkadı.” cümlesinde kaç tane sesteş kelime vardır?
A) 1 B) 2 C) 3

Cevap: C

7) Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna soru işareti konmaz?
A) Bugün hava nasıl olacak B) Benimle oyun oynamak ister misin C) Okula nasıl gideceğimi öğrendim

Cevap: C

8) Cümlelerde kullanılan noktalama işaretleri doğru ise başına “D”, yanlış ise “Y” yazınız.

Cevap:

Kardeşim salıncaktan düştü? (Y)
Ah, elim yandı. (Y)
Çocuklar top oynuyor. (D)
Öğretmenin ödev olarak ne verdiğini bilmiyorum? (Y)
Ali’ler akşam bize gelecek. (D)
Yaşasın, sınavı kazanmışım! (Y)
Bir daha buradan geçmeyeceksin: (Y)

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.

Forum Duası Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.