Anasayfa Kitap Cevapları
29 Nisan 2022, 10:34 - Mehmet Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 202-203 Cevapları MEB Yayınları

Bilim ve Teknoloji 6.Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları

6. Tema: Bilim ve Teknoloj: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 202-203 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 202 Cevapları MEB Yayınları

Çevrende gördüklerin nelerden yapılmış cevapları

1) Çevremizde gördüklerimiz nelerden yapılır?
Cevap: Çevremizde bir çok farklı ürün ve alet görmekteyiz. Bu aletlerin bir çoğu farklı alet ve malzemelerden yapılır. Her malzemenin farklı ürünlerde kullanılması insanların yararınadır.

2) Çevremizde hangi malzemelerden yapılmış eşyalar vardır?
Cevap: Çevremizde bir çok eşya vardır. Mesela masalar tahtadan, Merdivenler metalden, pencereler camdan ve sandalyeler ise plastikten yapılmıştır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 110-111-112 Cevapları Gizem Yayıncılık

3) Diş fırçamız hangi malzemeden yapılmıştır?
Cevap: Diş fırçam plastik denilen malzemeden yapılmıştır.

4) Su almak için kullandığımız musluğumuz hangi maddeden yapılmıştır?
Cevap: Sularımızın aktığı çeşmeler demiz gibi metal aletlerden yapılmıştır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 203 Cevapları MEB Yayınları

5) “Görev” kelimesinin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) meslek
B) vazife
C) gövde
Cevap: B

6) “Elini yüzünü yıkadı.” cümlesinde kaç tane sesteş kelime vardır?
A) 1 B) 2 C) 3
Cevap: C

7) Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna soru işareti konmaz?
A) Bugün hava nasıl olacak B) Benimle oyun oynamak ister misin C) Okula nasıl gideceğimi öğrendim
Cevap: C

8) Cümlelerde kullanılan noktalama işaretleri doğru ise başına “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

Kardeşim salıncaktan düştü? (Y)
Ah, elim yandı. (Y)
Çocuklar top oynuyor. (D)
Öğretmenin ödev olarak ne verdiğini bilmiyorum? (Y)
Ali’ler akşam bize gelecek. (D)
Yaşasın, sınavı kazanmışım! (Y)
Bir daha buradan geçmeyeceksin: (Y)

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 255-256-257-258-259 Cevapları MEB Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.