7. Tema: Çocuk Dünyası: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 206-207-208-209-210-211 Cevapları MEB Yayınları
HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Cevap: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramdır. Bu bayram 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasının şerefine kutlanmaktadır. O günden günümüze kadar her yıl 23 nisanda bu bayram tüm dünyada kutlanmaktadır. 2. Okulunuzda 23 Nisan nasıl kutlanmaktadır?
Cevap: Okulumuzda 23 Nisan’da sınıflar bayrak ve resimler ile süslenir. Görevli kişiler 23 nisanda okul bahçesinde törenler düzenleriz, şiirler okur ve bir çok farklı gösteriler düzenleriz.
Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz
cıvıldaşmak : Kuşların bir araya gelerek çıkardıkları sese denir.
buluşma: İki insanın haberleşerek belirledikleri saat ve mekanda bir araya gelmelerine denir.
konuk: Evlerimize ziyaret amacı ile gelen kimselere denir.
Soruları şiire göre cevaplayınız.
1) Dünya çocukları nerede buluşuyor?
Cevap: 23 Nisanda tüm çocuklar Ülkemizin Başkenti Ankara’da bir araya gelir ve bu günü kutlar.
2) Dünya çocukları her yıl hangi tarihte buluşuyor?
Cevap: Dünya çocukları her yıl 23 Nisan tarihinde bir araya gelir.
3) Diğer ülkelerin çocuk bayramı var mıdır?
Cevap: Dünyada bizim ülkemiz dışında hiç bir ülke de çocuk bayramı yoktur.
4) 23 Nisan’da çocukların duyguları nasıldır?
Cevap: 23 Nisanda Çocuklara bir çok hediyeler verilir. Gösteri ve törenlere katılır heyecanlı bir şekilde bu günü kutlarlar.
Şiirin konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.
Şiirin konusu: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında gerçekleştirilen gösteri ve şenlikler.
Şiirin ana duygusu: 23 Nisanda çocukların yaşadığı duygulu anlar.
Şiire uygun iki başlık bulunuz.
Cevap:
1- DÜNYA ÇOCUKLARININ BAYRAMI
2- ÇOCUKLARIN GÜNÜ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında neler hissediyorsunuz?
Cevap: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bir ulusal bayramdır. Bu bayramda çocuklar gösteriler yapar ve mutlu anılar yaşarlar. 23 Nisan bayramları kutlandığı zaman her çocuk gibi bende bu bayramda çok mutlu oluyorum. Dünyada bir tek bizim ülkemizde çocuklara armağan edilmiş olan bu bayramın bizim ülkemizde kutlanması beni çok gururlandırıyor.
Kelimeleri eş anlamlılarıyla eşleştiriniz.
Cevap:
Cevap: 23 Nisan sabahı okulumuzda sınıflara girmeden istiklal marşı ve akabinde çeşitli gösteriler yapılıyor. Mesela bazı öğrenciler günün anlam ve önemini belirten yazı ve şiirler okur bizlere okurlar. Bunun dışında sınıflarımızı bayrak ve resimler ile süsler o günü mutlu ve gururlu olarak geçiririz.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu iki kıtalık şiir yazınız. Şiiri özenli ve okunaklı şekilde yazarak etrafını süsleyiniz
Cevap:
ÇOCUK BAYRAMI
En mutlu gündür bugün
Bizlerin günü
Atatürk verdi
Bu kutlu günü bizlere
Süsleriz her yeri
atamıza layık olmak için
Bu günü eda ederiz
her yıl 23 Nisan
Dünyada çocuk bayramına sahip olan tek ülke olduğumuz için çok gurur duyuyorum. Bu gururu bize yaşatan Mustafa Kemal Atatürk’e tüm şükranlarımı sunuyorum.
Çok güzel bir uygulama herkese tavsiye ederim
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.